Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Wat is er in hemelsnaam gebeurd met Konami?

03/11/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Onlangs was er in de Gamekings groeps-app een stevige discussie over de Metal Gear Solid Master Collection. Volgens een aantal kon je de Switch-versie bijna een scam noemen. Er was nauwelijks enige effort gedaan om iets toe te voegen aan de legendarische games van weleer. De term ‘luie cash grab’ viel zelfs. En dat voor een uitgever die ooit tot de top 5 beste publishers ter wereld behoorde en vrijwel alleen maar top games uitbracht. Franchises als Silent HillMetal Gear Solid, Dance Dance Revolution, Bomberman, Beeld Castlevania, Suikoden en Pro Evolution Soccer hielden miljoenen in hun ban. En ons. Kom daar nu eens om. Vandaag de dag staat Konami bekend om Pachinko machines, fitness hallen en slechte mobile games. Waar is het mis gegaan? JJ probeerde het uit te zoeken. 

Waar en wanneer nam Konami de verkeerde afslag?

De vraag waar het precies mis is gegaan en waarom, is de kapstok van deze video. Kan JJ een moment vinden wanneer de neerwaartse spiraal voor Konami is begonnen? En waarom begon het toen? Waarom gaven ze rond 2014 a 2015 aan dat ze vol voor mobile games gingen en hardcore games links wilden laten liggen? Wie nam deze beslissing en hoe voerden ze dat nieuwe beleid uit? Wat was hun nieuwe masterplan? En waarom geloofden ze erin? Het antwoord op al deze vragen ga je zien en horen in deze video.

Komen franchises als Castlevania, Metal Gear Solid en Silent Hill ooit terug?

Het is verder interessant om te achterhalen hoe het nu met Konami gaat. Heeft de nieuwe lijn zijn vruchten afgeworpen? Is de focus op mobile gaming een succesvolle gebleken? En hoe kijkt het management momenteel tegen hardcore games aan? Willen ze niet toch nog wat doen met hun triple A franchises? JJ is de historie van Konami ingedoken en schetst zijn bevindingen in dit nieuwe werkstukje.                

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch