Menu Premium
Loading...

Wat is de filosofie achter het design van een console

24/10/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog een klein maandje en dan is het zo ver. Twee gloednieuwe consoles (of eigenlijk drie als je de Xbox Series  S meerekent) staan voor de gamers klaar. Een van de aspecten rond zo’n launch die altijd tot felle discussies leidt, is de vorm van de console. Het design. En dit keer is het helemaal raak omdat je kunt kiezen uit een koelkast en een oversized router. Daarom is het nu een mooie tijd om daar dieper op in te gaan. Niet door voor de zoveelste op basis van smaak met elkaar in discussie te gaan. Dat deden en doen we al genoeg. Nee, in dit Premium item halen we een product designer in de studio die kan vertellen wat de filosofie is achter het design van een console.

Waarom ziet de PS5 we uit zoals hij er uitziet?

Joel van Bodegraven is in het dagelijks leven product designer en in zijn vrije tijd gamer. Hij kent de consoles dus en heeft ze thuis staan. Hij leest ook veel over producent van hardware en het design. De ideale man met andere woorden om ons uit te leggen waarom de Xbox Series X een koelkast is geworden en de PS5 een futuristische wolkenkrabber. En waarom kiest Nintendo altijd voor een kleurrijk, meer speelgoed-achtig design bij hun consoles.

Aan design console kun je goed de filosofie van een bedrijf zien

Op de desk hebben we een groot aantal consoles uit verleden neer gezet. We zijn erg benieuwd wat voor verklaringen Joel weet te geven voor bepaalde keuzes. Ook interessant is het om te weten of je de Xbox Series X nog wel als een archetype console moet zien. Zet er maar eens een desktop PC naast en je weet wat we bedoelen. En ja, aan het eind zullen Jelle en Joel ook even mededelen wat zij nu mooi en lelijk vinden als het gaat om het ontwerp van een spelcomputer. Smaak blijft immers altijd een ding.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch