Menu Premium
Loading...

Warme Babbels: Vader Koos grondlegger van passie voor video games

06/09/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een nieuwe Warme Babbels terwijl de temperaturen buiten inmiddels alweer een beetje gedaald zijn. Dit keer is Koos aan het woord in gesprek met Jelle wanneer de twee boys gezamenlijk langs het video game leven van Koos.

Het is moeilijk om precies te pinpointen waar video games zijn introductie maakten in het leven van Koos. Thuis hadden ze altijd een PC staan waar games op werden gespeeld, maar wakkerde het vuurtje pas aan op de NES bij een neefje of de Amiga en Commodore 64 bij een oom? Hoe dan ook, er waren een aantal titels die zeker een gigantische indruk hebben achter gelaten waar we in deze Warme Babbels diep op ingaan.

De Super Nintendo was de allereerste console

De allereerste eigen console van Koos is de Super Nintendo geweest. Dat was dan ook het moment waarop hij zich breder ging orienteren dan slechts alleen het games spelen zelf, maar bijvoorbeeld ook gaming bladen las. Later begon hij zijn eigen video games website en belandde hij uiteindelijk zoals je wel weet bij Gamekings.

Van 2D platformers tot JRPG’s

De smaak veranderde over de jaren heen enorm. Het begon bij platformers, breidde zich uit tot shooters om later in zijn tienerjaren volledig te storten op JRPG’s. Toen nog op een omgebouwde PlayStation 1 die ie tot op de dag van vandaag nog in huis heeft staan. Titels als Halo, Final Fantasy, Metal Gear Solid en Knights of the Old Republic passeren de revue.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch