Menu Premium
Loading...

Warme Babbels over game obsessies van het afgelopen jaar

22/09/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Warme Babbels is, zoals de naam het al zegt, een rubriek waarin we vol warme gevoelens en zonder enige negatieve vibes praten over de mooie dingen in het game/nerd-leven. In deze editie van Warme Babbels gaan we het hebben over onze obsessies van dit gaming-jaar. Positieve obsessies welteverstaan. Anders had deze rubriek Koude Babbels geheten. Positieve obsessies over games en hardware dus. En vaak betrof dat dit jaar kleine, meer onbekende games, die per toeval ontdekten en daarna niet meer konden loslaten. Pure obsessie dus. En Jelle, Kevin en Daan vertellen jullie in deze video over de games die hen het afgelopen jaar het afgelopen jaar prettig gestoord maakten.

Warme Babbels over het roguelike genre

Neem het roguelike genre. Dat is bij de Gamekings een ware hit geworden. En niet alleen bij ons, gezien de vele games van dit type die in 2021 uitkwamen. Roquelike is game-genre waar je kleine potjes van vele uren lang achter elkaar kan spelen. Als je dood gaat ben je vaak de klos. Dan moet je helemaal opnieuw beginnen. En dat zuigt hard. En toch beginnen we keer op keer, obsessief, opnieuw. Want we moeten en zullen het halen. Heerlijk. Voorbeelden van dit soort games zijn Dead Cells, The Binding of Isaac en Hades.

Kleinere games een ongehoorde charme

Het betreft ook kleine games met een ongehoorde charme. Zo waren veel van ons totaal verbluft toen DokeV werd aangekondigd. Hoe mooi en fijn was dat dan wel niet. Of neem de custom keyboards. Kevin zit helemaal in het maken van het eigen toetsenbord. Precies zo dat het ‘t best voor de vingers is. Kan hij uren obsessief mee bezig zijn. Hebben we het al eens gehad over onze voorliefde voor Dokkaebi? We hebben een enorme crush voor deze Koreaanse Goblins. En zo zijn er nog veel andere mooie, obsessieve, verhalen te vertellen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch