Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Wat betekent retro (gaming) voor ons?

06/10/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Retro gaming is al een behoorlijke tijd een hype. Een een fikse ook. Oude games gaan voor waanzinnige bedragen over de toonbank en YouTube-kanalen die draaien om het spelen van oude games schieten als paddenstoelen uit de grond. Steeds meer gamers weten deze kanalen te vinden en beginnen de oude games te herontdekken. vaak uit onvrede met de staat van de huidige games. Te makkelijk, te mainstream en te commercieel. En daar gaan we bij Gamekings een heel eind in mee. Maar tot waar gaan we daar in mee? Want wanneer is een game een retro game en wanneer niet? is er ergens een grens te trekken en zo ja, waar dan precies? Boris, Jasper en Koos hopen in dit item een grens te kunnen trekken.

Is een PS3-game nog een retro game?

Vroegah was alles beter. Een frase die je eigenlijk niet wilt gebruiken. Maar voor de fans van retro games klopt die uitspraak wel. Voor hen zijn de oude games beter, leuker en vooral uitdagender. Maar wanneer is oud oud? we hebben tientallen retro kanalen bekeken, maar een echte alom geaccepteerde grens troffen we nergens aan. Bij de een werden games van de PS3 gewoon als retro aangeduid terwijl een ander kanaal niet verder wilde gaan dan de PS1. En dan met moeite. Maar wat is het nu? wanneer is retro retro?

Lukt het Boris, Jasper en Koos om de grens te trekken?

En dus kregen Boris, Jasper en Koos de taak om die grens te gaan trekken. Lukt ze dat? Komen ze met elkaar tot een tijdstip of een console die als ijkpunt gaat dienen? Of is het gewoon teveel een gevoelsding? is alles wat gisteren uitkwam al retro? Het antwoord ga je zien en horen in dit eerste item in de retroweek. Ram dus maar snel op de retro knop van je 486 personal computer.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch