Menu Premium
Loading...

Waarom wij zo ontzettend veel houden van de Nioh-serie

09/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Skate en Steven hebben een gezamenlijke passie. En dat is niet het zetten van tatoeages, de liefde voor NAC of World of Warcraft. Nee, ze vinden elkaar in de passie voor het soulsborne genre. Hoe uitdagender de eindbaas, des te leuker ze de game vinden. From Software is voor hun de heilige graal, maar sinds een paar jaar hebben ze er een minnares bij: de Nioh-franchise. Van deze serie kwam vorige week de Nioh Collection uit. Beide games met alles erop en er aan in één mooi pakket. En ook speelbaar op de PS5. Hoogste tijd om aan deze twee presentatoren te vragen waar de bewondering voor deze franchise vandaan komt.

Van Oni naar Ni-oh naar Nioh

Deze action role-playing serie Nioh speelt zich af in Japan. Zo’n vier jaar geleden kwam de eerste Nioh uit op de PS4. Skate en Steven waren vrijwel meteen verkocht. Wat ze toen niet wisten (maar nu wel) is dat het eerste deel al een hele geschiedenis jaren voor zijn release had. Een geplande film die gecanceld werd, veel uitgestelde jaren voordat de game uitkwam en titel veranderingen van Oni naar Ni-Oh naar uiteindelijk Nioh. En dat is de naam waaronder we de serie vandaag de dag kennen.

Eerste deel bracht Team Ninja een onverwacht en ongekend succes

Binnen de twee weken na de release hadden de Japanse developers Koei Tecmo en Team Ninja meer dan een miljoen kopieën van het spel verkocht. Een ongekend succes dat niemand zag aankomen. De game werd gepromoot als een Dark Souls game, maar Nioh bleek volgens veel spelers een geheel eigen identiteit te hebben. Sommigen vergeleken Nioh bijvoorbeeld vaak met Ninja Gaiden. Hoe kijken Skate en Steven hier tegen aan? Wanneer ontdekten zij de game en wat trok hen er zo in aan. En bracht de serie ook iets nieuws, iets eigens naar het soulsborne genre? Je ziet en hoort het in dit passievolle eerbetoon aan de Nioh-franchise.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch