Menu Premium
Loading...

Waarom local coop games tof zijn voor jong en oud

26/10/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Sonic Superstars. Alle meningen in deze video zijn onze eigen. Sega heeft inhoudelijk geen inspraak op de content en zien de video net als jullie hier voor het eerst op de site.

We lopen bij Gamekings al heel wat jaren mee. Ruim twintig om precies te zijn. Onze liefde voor games ontstond voor een groot deel in Amsterdam op een bank. Een bank waarin we avonden lang local coop games met elkaar speelden. En natuurlijk ook local multiplayer, want je bent jong en je wilt jezelf af en toe bewijzen. Maar dat is een geheel ander verhaal. We gaan het in deze video hebben over local coop. Een genre wat we steeds vaker thuis in de privé sfeer spelen. Vooral omdat een aantal van onze presentatoren jonge kinderen heeft of neefjes en nichtjes. En wat is er leuker dat met hen een game als Sonic Superstars te spelen.

Local coop is leuker dan online coop

De tweede reden om dit item te maken zijn de brieven die we laatste tijd ontvangen van community members die zelf kinderen hebben en graag aan hen de passie voor games willen doorgeven. Maar welk soorten games moeten ze dan spelen? En waarom? Zijn er games die je als oudere gamer tof vindt, maar kids net zo vet? Jasper, JJ en Koos gaan het allemaal behandelen.

Sonic Superstars is leuk voor oud & jong

Local coop games dus. Het net uitgekomen Sonic Superstars is er een goed voorbeeld van. Met maximaal vier mensen kun je de game op één scherm spelen. En de karakters van kids kunnen oneindige levens krijgen. Super Mario Bros. Wonder is een ander goed voorbeeld van een coop game die zowel voor jong als oud geschikt is. Wat zijn de voorwaarden waaraan een spel moet voldoen om zich een coop game te mogen noemen? En wat exact maakt die games zo tof en uitdagend? Jasper, JJ en Koos putten voor deze video uit het verleden en heden. Wat maakt local coop games zo tof, zowel met je maten als met (je) kids?

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch