Menu Premium
Loading...

Waarom is Obsidian’s Grounded nu precies zo’n Hype?

09/08/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eindelijk, daar is ‘ie dan, de lang verwachte solo/co-op survivalgame van Obsidian Entertainment : Grounded. De game ligt klaar in de virtuele schappen als early acces. En je mag deze game best uniek noemen. De wonderlijke gekrompen wereld, waarin Jelle en Skate zich de afgelopen tijd zich flink hebben mogen uitleven oogt kleinschalig. En dan hebben we het over echt bizar kleinschalig. Iets wat je niet vaak ziet in games. Of Grounded dan ook echt weggelegd is voor elke archetype  liefhebber van het survival genre, dat ga je horen in deze review.

Grounded zit helemaal vol met bugs

Obsidian’s nieuwe survival game Grounded is een game vol met bugs. En dat bedoelen we positief. Vaak zijn we er niet helemaal van bewust wat er allemaal voor leven in onze eigen achtertuin aanwezig is. Het krioelt er vaak lustig op los. Deze bugs hebben in dit spel allerlei geinige persoonlijkheidstrekjes. Waardoor je dus meteen weet dat het in deze survival game niet gaat over het realistische beeld van de insectenwereld. Alles is in een verfrissende cartoonachtige artstyle met hier en daar een klein vleugje disney feeling, uitgewerkt.

One small step for man

Je zou denken dat alle survivalgames ongeveer een beetje hetzelfde zijn. Verzamelen, hier en daar een gevecht aangaan en vooral veel ‘benodigdheden’ naar binnen werken. Toch heeft Obidian entertainment dit keer iets heel unieks neergezet. Jij bent namelijk nu zelf Grounded, met de vloer gelijk gemaakt. Je speelt 1 van de 4 pubers, die 2000 keer kleiner dan dat je normaal door het leven moet gaan. Lekker dan. Nu ben jij de mier in de mierenhoop, in een achtertuin met duizenden andere insecten. Weet je nog? Dat ene blikje cola wat je een 6 weken geleden naast de container had laten liggen en jezelf had voorgenomen om binnenkort maar eens op te ruimen? Pas maar op, want dit blikje is in Grounded zodanig groot geworden dat het je kan verpletteren. Skate en Jelle vertellen in deze video over hun belevenis in een van de grote hits van dit moment.

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch