Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Waar is ex-Rockstar baas Dan Houser momenteel mee bezig?

02/12/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog even en we krijgen de eerste bewegende beelden van GTA 6 zien. Een moment dat social media ongetwijfeld zal gaan domineren en het internet tot stilstand brengt. Minder zeker is of het zesde deel uit de GTA-reeks net zo vet wordt als zijn illustere voorganger GTA 5. De tijd dat je er blind vanuit kon gaan dat alles wat Rockstar maakt, 100% goed is, zijn met uitgaves als bijvoorbeeld de GTA Trilogy, voorbij. Plus, er zijn wel een aantal bepalende mensen bij de developer vertrokken. Met Dan Houser als grootste naam. We weten dat hij een nieuwe studio heeft opgericht, genaamd Abserd Ventures. Maar wat gaat hij met die studio voor content maken? En is hij verloren voor het medium games? JJ dook het web op en komt met het volgende werkstukje.

Dan Houser wil vooral verhalen vertellen         

Dan Houser, verliet Rockstar en zijn broer na 20 jaar voor de studio te hebben gewerkt en een groot aantal meesterwerken te hebben gecreëerd. Na een sabbatical van een jaar begon hij zijn eigen studio, Absurd Ventures. Het betrof een mediabedrijf dat zich wil gaan richten op nieuwe intellectual property voor alle platformen en formats. Er moesten ‘narratieve werelden’, personages en verhalen gemaakt gaan worden voor een verscheidenheid aan media. Niet alleen games dus. Een aantal vrij vage tweets luidde het begin van de nieuwe periode in Houser’s leven in. Deze week kwam er eindelijk echt hard nieuws los. Bijvoorbeeld het aantrekken van twee nieuwe leden voor het team. En dat betrof niet de minste namen.

Twee van de beste schrijvers van Rockstar switchen van studio

Ook kregen we de omschrijving van de eerste twee projecten van Absurd Ventures te zien. Wat waren die projecten en wat valt er op dit moment over te vertellen? En wil Dan Houser met zijn studio een tweede Rockstar worden of heeft hij totaal andere ambities? De antwoorden op al deze vragen krijg je in deze video.            

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch