Menu Premium
Loading...

Vooruitblik 2019: de gamesindustrie, aandelen & next-gen consoles

10/01/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de Week van de Glazen Bol gaan wij niet alleen voorspellen wat 2019 voor ons in petto heeft. Wij gaan ook vooruitblikken op de stellingen die wij samen met jullie hebben beantwoordt. Dit keer zijn Boris, JJ & Steven aangeschoven om te discussiëren over wat er gaat komen in de gamesindustrie. Verschillende stellingen komen aanbod. In dit deel gaan wij het hebben over grote bedrijven in de gamesindustrie, de projecten waaraan zij werken en hun aandelen. In het volgende deel gaan wij vooruitblikken op de games van 2019, de E3 en nog veel meer!

De aandelen crash

Sinds het laatste kwartaal van 2018 zagen we al dat de aandelenkoers van veel game bedrijven begonnen te dalen. Het is natuurlijk waar dat een aantal hoog geanticipeerde games niet helemaal leverde waar sommige mensen op hadden gehoopt. En dat was goed te zien aan de dalende koers van verschillende bedrijven zoals bijvoorbeeld: EA, Microsoft en Ubisoft die een dieptepunt hebben bereikt in december 2018. Op dit moment zien we weer een kleine stijging in de koersprijs. Ligt het probleem nou bij de aandeelhouders omdat zij een te grote vinger in de pap hadden bij belangrijke beslissingen? Of moeten de publishers nu echt het heft in eigen handen nemen om erger te voorkomen? Wellicht moeten de targets en de verwachtingen omlaag.

Next-gen consoles

De mannen gaan ook een aantal gedurfde uitspraken doen over de nieuwe generatie consoles. Zonder al te veel te verklappen over hun eigen voorspellingen gaan zij proberen te vertellen wat er te wachten staat in 2019. Gaan wij een aankondiging zien, of misschien zelfs een release? Laat de PlayStation 5 en de Xbox Two nog wat van hun horen? Een console heeft nu eenmaal een gelimiteerde levenscyclus. En die van de PlayStation 4 en Xbox One zijn nu bijna aan hun eind. Het is dus de hoogste tijd voor de next-gen consoles.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch