Menu Premium
Loading...

VR Days Europe: Gaat Virtual Reality de toekomst worden?

10/11/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Innovatie, dat is iets waar veel mensen toch wel gek op zijn. Al is het maar een nieuwere versie van je huidige telefoon, iedereen wil het gelijk hebben. Een paar jaar geleden werd de hele video markt overspoeld met 3D. Dit zou de nieuwste innovatie van de film-industrie moeten worden. Bioscopen zouden alleen nog maar 3D-films uitzenden, alle camera’s moesten vernieuwd worden. Maar toch horen we hier niet veel meer over. Hetzelfde geldt voor Virtual Reality. Een aantal jaren worden we dood gegooid met VR/AR, maar is dit nu echt de toekomst?

Virtual Reality is niet alleen voor games

Mensen kunnen er maar geen genoeg van krijgen, Virtual Reality blijft nog steeds populair. Daarom hebben wij JJ en stagiair Randy even op pad gestuurd om te gaan kijken wat er gaande is op deze beurs. Van JJ weten we dat hij heel slecht tegen VR kan, omdat hij hier snel misselijk van wordt. Toch wil hij even rond gaan lopen en vragen wat nou de nieuwste innovaties zijn binnen de VR wereld. JJ gelooft dat de gaming industrie nog niet helemaal klaar is voor VR, de kwaliteit is nog niet mooi genoeg, of de equipment is nog steeds te ‘klunky’.

Meerdere toepassingen dan alleen entertainment

Op de beurs verwacht je natuurlijk veel game designers die hun nieuwste VR game willen aantonen. Integendeel, er zijn juist veel instanties aanwezig die door het gebruik van VR, speciale trainingen kunnen geven. Denk hierbij aan ziekenhuizen, die via VR een operatie kunnen nabootsen. Of het leger, die je in een op jou afgestemde simulatie kunt plaatsen, zonder de persoon in kwestie in gevaar te hoeven brengen. JJ gaat dus mooi even verslag doen bij al deze stands. Is er echt iets nieuws te vinden? Wat hoop jij dat VR in de toekomst nog gaat verbeteren? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch