Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Vijf stellingen over Ubisoft: gaat het nog goed komen?

21/08/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft, wie kent ze niet? De grootste Franse uitgever en developer van video games onder leiding van Yves Guillemot. Het gaat echter de laatste tijd niet zo goed met het bedrijf. De uitgegeven games worden kritisch onder de loep genomen en kunnen op veel kritiek rekenen vanuit de critici maar ook de community. Daarnaast is het bedrijf ook nog eens een aantal keer negatief in het nieuws gekomen over zaken die gebeuren op onder andere de werkvloer. Wat is er aan de hand met Ubisoft en kunnen we het tij nog keren? In deze discussie presenteert JJ ons vijf stellingen over de huidige situatie bij Ubi.

Vijf stellingen

Wat zijn die vijf stellingen dan? Ik hoor het je zeggen. Ze staan hieronder en laat ook ons in de comments weten hoe jij op deze stellingen zou reageren.

  • Het komt alleen goed met Ubisoft als Yves Guillemot opstapt.
  • We pakken Ubisoft momenteel in de media te hard aan.
  • Binnen drie jaar is Ubisoft opgekocht
  • Na Assassins Creed Origins (2017) heeft Ubisoft geen echt goede game meer gemaakt.
  • Als Ubisoft weer een grote speler wil worden zullen ze net als Rockstar twee a drie franchises uit hun totaalpakket moeten kiezen, daarop focussen en met de rest stoppen.

Vergeten franchises

Zoals je al kunt zien zijn het een aantal pittige noten die we moeten gaan kraken, maar de hamvraag is toch wel: komt het ooit nog goed met Ubisoft? De grote franchises staan onder hevige kritiek, de live service business model werkt vaker niet dan wel en waar blijven games zoals Beyond Good & Evil 2 of bijvoorbeeld een nieuwe Splinter Cell? De community schreeuwt er al jaren om. Wat moet Ubisoft volgens jou gaan veranderen om de boel weer op de rit te krijgen? Laat het ons weten!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch