Menu Premium
Loading...

Vietnamoorlog in games: “Het is minder duidelijk wie de good guys zijn”

14/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Vietnamoorlog is goed gerepresenteerd in games. Vietnam en games gaan goed samen en JJ duikt daar eens diep in. Insecten, hoge temperaturen, drugs en bijgeknipte uniformen. Waarom inspireert deze cultuur veel mensen zo? JJ neemt het met je door en barst los over iets waar hij zeker een passie voor heeft! Knallen maar!

Veel shooters door de Vietnamoorlog

Er zijn zo’n 60 games die zich afspelen in Vietnam, en veel van die games zijn shooters dankzij de Vietnamoorlog. Welke heeft JJ gespeeld? En welke games zijn nou eigenlijk het beste? De Tweede Wereldoorlog is een duidelijke strijd tussen goed en kwaad in games. Ligt het bij de Vietnamoorlog nog gevoelig? Wie is hier eigenlijk de goede en wie de slechte? En hoe zie je dit terug in games? En hoe zit het eigenlijk met de Vietnamese landschappen? Bieden die hele andere gameplay elementen dan Tweede Wereldoorlog games?

Zijn er dan ook nog wel andere games in Vietnam?

Natuurlijk zijn er ook andere games die zich afspelen in Vietnam. Denk daarbij aan een RTS en een action/adventure game. Maar de Vietnamoorlog blijft een onderwerp dat veel mensen aanspreekt. Ook zijn er helikoptersimulators gemaakt die zich in Vietnam afspelen. We kennen de helikopters uit de films en deze worden dan ook teruggebracht in de games die met Vietnam te maken hebben. Zijn dit dan eigenlijk goede games volgens JJ? Erg briljant vond hij ze niet…

Wat zijn jouw favoriete games die zich afspelen in Vietnam? Laat het ons weten in de comments. Zijn er volgens jou game-omgevingen die de mannen in Vietnam straks echt moeten gaan checken? Wij staan voor alles open en zijn benieuwd naar jullie inbreng, al hebben we natuurlijk zelf ook mega veel bedacht. Doe gezellig mee in de comments en laten we er samen een hele toffe week van maken!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch