Menu Premium
Loading...

Vietnam Premium Roadtrip: Waarvoor gaan we naar Vietnam?

07/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nog een week en dan is het zover: de Nam ‘19 Road Trip gaat van start. Vietnam wordt zoals bekend het doel van onze reis. We willen vanuit standplaats Hanoi de lokale gamescultuur gaan ervaren. Raar idee? Nee. Een uitgebreid vooronderzoek leerde ons dat Vietnam misschien wel meer game-minded is dan ons eigen kikkerlandje. Gaming is in ieder geval een volledig geaccepteerd onderdeel van de cultuur. En dat kun je in ons land nog niet bepaald stellen. JJ vertelt je in dit item uitgebreid hoe de keuze voor Vietnam tot stand is gekomen en hoe hij van de ene verbazing in de andere viel toen hij het ‘game-gehalte’ van het land onderzocht.

De gamesindustrie van Vietnam groeit sneller dan die van Nederland

Want wie wist er bijvoorbeeld dat Vietnam na Taiwan de snelste groeiende gamesindustrie van Zuid Oost Azië heeft? En wie wist dat qua mobiele gaming Vietnam de nummer 8 van de wereld is? Of dat een groot deel van de Tripple A games deels in Vietnam gemaakt worden? De outsource industrie is booming daar. En wist je dat het begin van de mobile gaming hype misschien wel in Hanoi begonnen is. We weten vrijwel zeker van niet. En dit is nog maar het begin.

Welke stad in Europa heeft 4000 internetface’s waar games gespeeld worden?

Welke stad in Europa heeft bijvoorbeeld meer dan 4000 internetcafe’s waar je games kunt spelen? Waar is het hier geaccepteerd als je zegt dat je pro gamer wilt worden? In Vietnam de normaalste zaak van de wereld. En gamen kunnen ze ook behoorlijk. Er zijn een aantal pro LoL en DoTA-teams die bij de wereldtop horen en het wereldrecord PUBG kills in één match staat op naam van een Vietnamees. Kortom, Vietnam maakt ons als game-liefhebber enorm nieuwsgierig. En dus hebben we veel zin om volgende week naar het land af te reizen en zelf te ervaren hoe gamers hun passie voor games daar uiten. Maak je dus op voor een dikke week aan heerlijke content uit een land wat weinig gamers nog kennen maar wat iedereen aangenaam zal verrassen.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch