Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Van nieuwsschrijver bij Gamekings naar game-developer: Project Planet

31/03/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

Van je droom je baan maken? Dat is iets wat we bij Gamekings altijd toejuichen. Kies niet te snel voor veiligheid, maar probeer eerst te kijken of je dat kunt doen wat je altijd hebt willen doen. Vanuit passie en niet om het geld. Of geld moet je passie zijn. Maar dat terzijde. Durf te leven. Je kunt later altijd nog switchen als iets niet lukt. Een perfect voorbeeld van iemand die zijn dromen achterna jaagt, is Rik Konings. Hij was rond 2015  nieuwsschrijver bij Gamekings omdat hij naast zijn studio gamedesign iets nuttigs wilde doen en zo bij bleef bij wat er allemaal gebeurde binnen de gamesindustrie. Een kleine tien jaar later staat hij aan de vooravond van de release van de demo van zijn allereerste game: Project Planet. Een meer dan bijzonder moment en voor JJ reden hem uit te nodigen voor een interview in de studio.

Project Planet: Een serieuze party game

Want wat bezielt je in deze economisch pittige tijden te kiezen voor het onzekere bestaan van developer met een eigen studio? Konings begon zijn carrière als developer namelijk bij bedrijfjes die casual games maakten. Een veilig bestaan waarbij hij verzekerd was van een steady inkomen. Toch koos hij er voor om samen met een vriend een eigen bedrijf op te richten. Fifth Harbour was geboren. Nu staat hij dus aan de vooravond van de lancering van de demo van zijn eerste game, genaamd Project Planet.

Je eigen studio oprichten in onzekere tijden

In deze video vertelt Rik over zijn keuze om het onzekere bestaan van zelf een game te maken te verkiezen boven een baan bij een grote ontwikkelaar. Hij vertelt natuurlijk ook over zijn game. Hoe die tot stand kwam en hoe hij van plan is om deze aan de man te gaan brengen. Want hoe moeilijk is het om vandaag dag een spel succesvol te lanceren? Benieuwd naar de antwoorden op al deze vragen? Ram dan flux op de Play button en bekijk de video!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch