Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Van gamejournalist naar marketeer voor de game Helskate

16/02/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

JJ heeft in zijn werk een aantal passies. Hij reviewt graag games en orakelt graag over de zakelijke kant van de gamesindustrie. Maar het liefst gaat hij op zoek naar mooie verhalen om te vertellen. En laat hij er nu een gevonden hebben. Samuel Hubner Casado is een collegae van JJ die hij al vele, vele jaren kent. Een gamejournalist bij NGamer en PU met een, en dat bedoelen we met respect, redelijke grote mond. Als iets hem niet zinde, dan schreef hij dat. Een slechte game verdiende geen medelijden. Vandaag de dag is hij verantwoordelijk voor de marketing van de game Helskate. Oftewel, hij bevindt zich aan de totaal andere kant van het spectrum. Hoe is hij tot deze opmerkelijke stap gekomen? Hoe gaat hij om met de kritiek van voormalige collegae en natuurlijk wat is Helskate? Je krijgt het antwoord op al deze vragen in deze video.

Van keiharde criticus naar ‘promotor’ van de Nederlandse game Helskate

Helskate is de nieuwste game van de studio van Jordi van den Bussche. Mocht die naam je niks zeggen, je kent hem vast wel onder zijn YouTube naam Kwebbelkop. Jordi is een enorme ondernemer die inmiddels een aantal bedrijven aanstuurt. Een van die bedrijven is Phantom Coast en zij zijn dus verantwoordelijk voor de game Helskate. Je kunt het spel het best omschrijven als ‘Devil May Cry meets Tony Hawk’. Volgt u ons nog? Door vette grinds & tricks te maken kun je de vijanden op jouw parkoers harder aanpakken. Een behoorlijk origineel concept, dat wel nog even aan de man gebracht moest worden. En voor indies is dat doorgaans een (zeer) groot probleem. Hoe heeft Samuel dit als marketeer aangepakt? Welke obstakels moest hij overwinnen of opende de naam Kwebbelkop alle deuren?

Door welke games is Samuel Casado beïnvloed?

Je kunt er rustig even voor gaan zitten. Het gesprek tussen JJ en Samuel duurt een uur en bevat talloze interessante uitspraken. Hoe verwerf je het geld om een game te maken? Hoe hou je de productie van een game betaalbaar, hoe ga je om met eventuele negatieve reviews en natuurlijk door welke games is Samuel zelf beïnvloed? Je ziet en hoort het allemaal in deze video.

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch