Menu Premium
Loading...

Valkyria Revolution Review

Google Plus Jelle Kunst
Google Plus Richard 'Skate' Simon
09/07/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is die tijd van het jaar voor Jelle. Hij moet een JRPG reviewen. Gezamelijk met mede Gameking Skate gaan ze Valkyria Revolution reviewen.

Kutte Cut scenes

De rode draad door de game heen gaat over een docente die de waarheid verteld over de geschiedenis tegen een student. De game zal je in een uurtje of 50 doorspelen waarvan rond de 30 kutte cut scenes zijn volgens Jelle en Skate. De cut scenes zijn ongelofelijk statisch en saai. Ook lopen de monden niet synchroon met de teksten en komen er soms wel 6 kutte cut scenes achter elkaar. Skate verteld dat hij gewoon soms meerde minuten bezig was met het door skippen van de cutscenes en dan weer moest wachten op een laadschermpje en dat er dan weer een kut scene kwam. Tergend. In deze wereld hak je je een weg door vijanden heen met over de top te grote zwaarden en je special abilities. Daarbij moet je je squad commanderen en aansturen. De AI is waardeloos zeggen Jelle en Skate, end bosses die totaal de verkeerde kant op slaan, je squad die je opdrachten geeft om te helpen en vervolgens niks doen. Het voelt gewoon allemaal niet heel erg als een complete, goed werkende game.

Japanse game makers zitten aan de Heroine volgens Jelle. Soms rolt er een prachtige game uit als bijvoorbeeld een Persona 5, die zaten dan toevallig aan de Crack. Maar bij Valkyria Revolution bleek de heroine niet te werken. Niets van alle elementen in deze game zijn goed uitgewerkt zegt Skate. En dat is jammer, een game als deze is leuk om te spelen tussen door op zijn tijd, mits het goed is uitgewerkt.

Conclusie, Valkyria Revolution mag je overslaan. De game is te buggy en onafgewerkt om geld aan te besteden. Jelle werd er bijna boos van, gelukkig kon Skate hem kalmeren.

Loading...
 • Michael3002
 • Nephilim1977

  Geen idee of het wat met de game te maken heeft maar Jutland bestaat wel 🙂
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Jutland

 • Aardbei

  Jelle noemt zichzelf een Rpg expert, maar speelt geen JRPG’s… hahaha. Chrono trigger, Final fantasy 4,6,7,9, Persona 4 en 5 en nog veel meer JRPG’s zijn allemaal veel en veel beter dan met een zwaardje,in firstperson gebrekkige combat ronthakken ,in buggy Skyrim.

  • aukes1991

   Jelle kun je niet zo serieus nemen, daarnaast blijft het ook maar een kwestie van smaak.
   Hoop de nieuwe Persona nog even te kunnen spelen…

  • OsirisNLD

   Oooh shit, iemand heeft een andere smaak/mening, kom laten we gaan zeiken als een fanboy.

   • NestreX

    Als hij zich inderdaad een RPG-expert noemt, dan is het natuurlijk wel belachelijk wanneer jij JRPG’s standaard overslaat. Hetzlefde geldt voor het omschrijven van Valkyria Chronicles als een JRPG.

    • OsirisNLD

     Maar moet dat dan beantwoord met zo een belachelijke reactie?

     • Maar zeg ik echt ergens letterlijk “ik ben RPG-expert”? Dat hoop ik namelijk niet haha.. En TEGENWOORDIG sla ik de meeste jrpgs inderdaad liever over.

     • OsirisNLD

      Volgens mij niet, is me tijdens het kijken van het item niet opgevallen iig.

   • Thegladoss

    Is dat niet precies wat Jelle heel deze review aan het doen is?

  • Ballsucnoodle

   Hij zegt inderdaad dat hij een ”RPG” expert is, geen “JRPG”. Hij bedoelt natuurlijk westerse RPG’s. Maar goed jij neemt alles weer letterlijk met je tergende turn based ellende

  • bart

   Weeaboo gedetecteerd.

  • roeland

   Ik weet niet man. Ik hou erg van jrpg’s, maar de westerse rpg’s is eigenlijk een heel ander genre. Ze zijn door de jaren heen zo veel veranderd en gefocust op andere elementen, dat ze weinig met elkaar gemeen hebben. Enne. Ik vind skyrim ook tergend kut spelen 😉

  • Ik noem mezelf niet zo, ik zeg dat ik ze graag speel. En je hebt ook helemaal gelijkt dat sommige van die titels steengoed waren/zijn.

  • Libretro RetroArch

   Weet niet of Jelle FF15 heeft gespeeld en wat hij daar dan van vindt, aangezien dit volgens de director zelf duidelijk geinspireerd was door games als Witcher, Skyrim en generiek open world games. Hij zal waarschijnlijk wel vallen over de J-pop band look van de characters. Het is terecht maar vrij oppervlakkige kritiek maar ik denk dat dit een interessant experiment zou zijn wat hij nu precies zoekt in een JRPG om hem over de streep te trekken.

   Ik heb vrij gemixte gevoelens over FF15; ik kan me nog herinneren dat ik het een vrij goede game vondt (verhaal gerushed terzijde), maar na Nier Automata en na verscheidene youtube videos waarin mensen laten zien hoe gerushed het verhaal is, heb ik er een vrij nare nasmaak aan overgehouden.

   Dus wat mij betreft mag FF16 of wat volgt erna gewoon weer terug gaan naar zijn roots, of tenminste dichter in de buurt van FF12 dan FF15. Die open wereld was leeg, er gebeurde vrij weinig, het verhaal kwam niet goed uit de verf, car mechanics waren gewoon on-rails en halfdoorbakken, en al die side quests waren gewoon fetch quests. Japanse developers moeten gewoon hun eigen ding doen dunkt mij inplaats van zich blind te staren op wat westerse devs doen. Westerse games hebben sommige dingen die ze goed doen, maar het is niet allemaal beter. Ik vond de gameplay in FF15 beter dan menig voorgaand FF en het was goed dat het grinden er een beetje uitgehaald was, maar we spelen games als dit niet eerlijk gezegd voor de gameplay. Wat het meest pijn doet in FF15 is dat je kan merken dat als ze het onderste uit de kant hadden gehaald, dat het 1 van de beste FFs had kunnen worden. Maar dat verhaal is gewoon verneukt tijdens het herschrijven, kan niet anders concluderen dan dat. Pijnlijk.

  • RomeoNovember

   Zijn dat nou Titty Ninjas?

 • Ballsucnoodle

  Off topic: Komt er nog een item over de uitslag van het Grote Gamekings onderzoek? Ben er wel benieuwd naar. De voorgaande items over het onderzoek waren altijd wel interessant.

 • bart

  Jutland is waarschijnlijk Denemarken, zo heette die regio vroeger ook.

 • Ranesh Vai

  Ik vraag me af waarom ook het grafische stijltje veranderd is. Bewust? Of als onderdeel van het cutten van corners omdat ze wisten dat het geen goede game zou worden?

 • optimuspecs

  Jelle, ik vond jouw inbreng in dit item ECHT waardevol.
  Jelle kent zijn Japanese game shit!
  Voor de wat jongere gamers is deze game wel te doen, denk ik.

  • mima kake

   Mooi gesproken, Oh Optimus. 😉

 • roeland

  Eén blik op de combat en het woord ‘musou’ uit de mond van skate en ik weet dat deze Valkyria game niks is voor mij. Ik heb echt een hekel aan die Warriors games.. Jammer, want Chronicles was 1 van de betere, originelere jrpg’s die ik heb gespeeld.

  • Spud82

   Hear hear.

   Als er iets fantasieloos en uitgekauwd is dan is het die huisvrouwen-fantasy van LOTR wel.

   • Libretro RetroArch

    Dat is inderdaad de keerzijde van de medaille.

    Als de anime look het ultieme is in derivatieve JRPGs volgens critici, dan is het westerse equivalent wel de uitgeholde Tolkien setting wat we werkelijk waar al tienduizend keer eerder hebben gezien, maar waar we blijkbaar maar mee blijven doodgegooid worden. En ik zie deze setting dan ook niets of nauwelijks veranderen; je ziet het in een Lord of the Rings game uiteraard, maar je ziet het zelfs in games als Elder Scrolls/Oblivion/Morrowind/Skyrim, Warhammer, World of Warcraft, en het is altijd vrij derivatief in dat je gewoon weer de standaard klasses hebt zoals dwergen, elven, wizards, etc, etc. Ik zie het zelfs terug in Witcher wat naar mijns inzien niet echt een unieke style weet neer te zetten. Riekt gewoon naar Tolkien.

    Ik vindt dat daar ook eens iets kritischer naar gekeken mag worden want verre van origineel en baanbrekend is dat nou ook weer niet, maar voor de een of andere reden wordt daar dan niet over geklaagd. En het kan aan mij liggen maar ik vindt die Tolkien setting dan ook saai worden als dat alles is wat zo’n game met zich meebrengt. Waarschijnlijk irriteert iemand als ik zich er net zo mateloos aan als zeg maar Jelle zich irriteert aan zo’n kawai anime look.

 • RomeoNovember

  Op zijn tijd moet het toch gewoon kunnen om een game lekker af te zeiken. Als je wat verder online leest komt de game er nergens echt goed vanaf.

 • Edwins1984

  lekker ouderwets zeiken op bagger games… heerlijk zo op zijn tijd! 😀

 • rio_ull

  En hiermee hebben we het lijstje van Koch Media afgewerkt. Volgende game is F1 2017 of gaan we ook nog de hele kleine titels als Ys, Fortnite en Culdcept ‘afwerken’?

 • mima kake

  Hmmm duidelijk geen ‘Mima’ game. 🙂
  Fijne review, dat wel.

 • Joost

  Varangian is niet iets Japans wat nergens op slaat; dat was een benaming voor het Rus volk in het Byzantijnse Rijk (in de vroege middeleeuwen waren dat voornamelijk Vikingen (waarvan er ongetwijfeld een aantal zijn roots in Jutland hadden – Denemarken minus de eilandjes)) en werden, na wat oorlogjes hier en daar, ook gebruikt als elite soldaten om de Byzantijnse Keizers te beschermen.

  Maar afgaande op de beelden lijkt het inderdaad alsof ze gewoon een geschiedenis boek hebben opengeslagen en wat willekeurige woordjes die ze tof vonden uitgekozen – cultural appropriation be damned, maar wel pissed off worden als Katy Perry een optreden doet gekleed als een Geisha.

  • Santa

   Het lijkt me sterk dat Japanners boos waren op Katy Perry, dat is meer iets dat Amerikanen doen.

   • Supadedupe

    Ja, dat waren inderdaad Amerikanen die zaten te janken. Japanners zijn koningen van de “cultural appropriation” onder eigen interpretatie. Niks mis mee als je het mij vraagt. Laat ze maar lekker wat toffe woordjes uitzoeken en een vette game maken. In dit geval niet gelukt, helaas.

    • Joost

     Klopt heb het net nog even gegoogeld en het waren idd Amerikanen. Ik hoorde het ergens voorbij komen en in m’n hoofd ging ik er van uit dat het de Japanners waren die er problemen mee hadden. Iets te vroeg geroeptoeterd, my mistake.

     Overigens ben ik het helemaal met je eens dat het prima is dat ze invloeden her en der vandaan plukken als inspiratie, zolang het smaakvol blijft.

 • Soulreaver

  Wat een kut game maar een geweldige review, heb mij kapot gelachen, dus dank daar voor heren.

 • Christiane

  Wat heerlijk om af en toe zo los te gaan op een kut game. Heb echt dubbel gelegen van het lachen 🙂

 • Supadedupe

  Jammer dat het zo’n matige game is geworden. Die andere Valkyria Chronicles games zijn namelijk (voor een bepaald publiek, uiteraard) wel hele goede games. En zoals Skate zei, dit nekt de hele franchise.

 • Kenneth Tissen

  Gelukkig hebben we nog Final Fantasy XII: The Zodiac Age!
  Skate was daar al goed mee aan de slag zag ik.

 • vlissinger

  Jutland is noord Denemarken

 • Libretro RetroArch

  Stylistisch is zoiets als Final Fantasy XII: The Zodiac Age wel het absolute tegenovergestelde van dit. Jammer dat ze niet zijn doorgegaan met die stijl want het was een veel betere directie voor Final Fantasy dan wat we later gezien hebben in XIII en XV. Ik denk dat Jelle dat soort spul eerder moet checken, misschien ook nog een Vagrant Story en Lost Odyssey. Deze gaan voor de wat meer serieuze art style en storylines. Het is zoeken maar het valt te vinden binnen het genre.

  Het is een beetje generaliserend om het hele JRPG genre af te doen alsof het allemaal super deformed kawaii anime J-pop stuff is, maar enigszins begrijpelijk gezien sommige mediocre releases zoals Star Ocean, Tales of, etc.

  Desalniettemin, het is altijd een feit geweest dat in het JRPG genre niet iedere game een mainstream publiek wist te bekoren, en dat je het moest hebben van de outliers. Er kan wel nostalgisch gesproken worden over het SNES/PS1/PS2 tijdperk, maar als je feitelijk gezien even terugblikt wat de grote JRPGs waren waar men op afging dan kwam je niet veel verder dan Final Fantasy, Chrono Trigger/Cross, en dan had je wel zo’n beetje 80/90% van alle releases opgenoemd. Dragon Quest doet precies het tegenovergestelde van Final Fantasy en blijft gewoon stilstaan in de tijd en doet geen setting revamp of herontwikkelen van het wiel, en daarom is deze franchise ook nooit echt van de grond gekomen in het westen. In Japan is dit precies wat ze wil, dus van de ene kant is het geen wonder dat je zoveel generieke JRPGs ziet als het doelpunt gewoon verkopen is. Niet iedere JRPG heeft ook het budget van een Final Fantasy om bijvoorbeeld 45 miljoen uit te geven aan een CGI film, dan nog een 40 miljoen aan een nieuwe engine maken, etc, dan nog even een compleet universum erbij verzinnen, etc.

  Enfin, spijtig om te zien dat ze deze franchise zo slecht hebben mismanaged. Valkyria Chronicles deed het heel goed op Steam recentelijk, dus jammer om te zien dat dit waarschijnlijk weer de relatief grote afzetmarkt wat deze game had opgebouwd waarschijnlijk nu kapot gaat maken.

 • Joep Omes

  Ben het meestal echt met Jelle eens, maar in dit geval slaat de opmerking dat Japanners een concept pakken, er geen research naar doen en het vervolgens heel erg overdreven uitvoeren echt helemaal nergens op. Je kunt er van houden of niet, maar juist het enthousiasme en de voorliefde voor hetgeen waar ze zich in verdiepen maakt dat ze daar zo af en toe flink in doorschieten. Dat bestempelen als onwetendheid vind ik oneerlijk.

  Verder ziet dit er inderdaad uit als een kutgame, maar ook uitspraken als dat Japanse gamedevs drugs gebruiken om te bedenken hoe ze een game weergeven doen, en vervolgens in hetzelfde item een uitspraak als ‘ik zie dat persona 5 er goed uit ziet hoewel ik het niet hoef te spelen’ vind ik ook flauw. Kom op Jelle, ben veel beter van je gewend!

 • Nexttonothing

  Dit spel zou eerst anders worden, ze hebben daarna zo extreem veel kritiek gekregen in Japan (is daar allang uit en geflopt uiteraard) dat ze het weer over een andere boeg hebben gegooid. En uiteindelijk is dit spel van alles niks geworden en hebben ze het maar gewoon uitgebracht. De cutscenes zijn denk ik bedoelt als goedmakertjes, omdat ze heus wel wisten dat ze met alleen de gameplay nergens zouden komen. Die filmpjes zijn zo ontzettend slecht…niet te harden gewoon! Dat moet wel achteraf even snel in elkaar geflanst zijn. Er zijn ook extreem veel laadtijden. Ze duren op zich niet zo heel lang, maar het zijn er veel te veel. Ook kwam ik heel veel bugs tegen. Camera gooit je af en toe alle kanten op.

  Ik vind het wel opvallend dat Deep Silver (geeft tegenwoordig bijna alle SEGA spellen uit in Europa) jullie toch een review copy hebben gegeven. Ze maken normaal gesproken veel reclame, ook op Gamekings 😉 Maar deze titel leken ze dood te zwijgen en zag alleen maar reclame van DiRT 4, Mirco Machines, Agents of Mayhem en over die laatste gesproken… Dat lijkt Valkyria Revolution achterna te gaan. Spin off van de Saints Row series, waar de fans totaal op zitten te wachten. Al zal die game vast wel wat beter worden.

  Overigens denk ik wel dat Valkyria Chronicles 4 uitkomt alsnog. Dat zijn best aardige hitjes altijd geweest, voor niche games. De soundtrack van dit spel is wel goed en zit gratis bij het spel. Het spel kost geen 60 maar 30 euro nieuw. Maar dat is het ook niet waard, het is eigenlijk niks waard… op misschien de soundtrack na.

  Snel door naar volgende maand met de releases van Sonic Mania en Yakuza Kiwami van SEGA. Yummy 🙂

  • Bram Balk

   De originele Valkyria Chronicles voor de PS3 is een hidden gem. De Final Fantasy Tactics van die generatie. Het is me een raadsel waarom er nooit een direct vervolg op PS3 of PS4 is uitgekomen.

   Naja… we hebben in ieder geval een remake op de PS4.

 • Bram Balk

  Gefeliciteerd Jelle, je hebt zojuist ontdekt dat Japanners hun eigen rare karikatuurbeeld hebben van Europa.
  Een soort blackface. Maar dan whiteface, dus. 😉

  (Loopt langzaam achteruit en pakt bak popcorn.)

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord