Menu Premium
Loading...

Valkyria Chronicles 4 Review: “Mooie balans tussen strategie en real-time action”

20/09/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als we kijken naar tactisch onderlegde games in de Japanse gamesindustrie, zijn er genoeg op te noemen. Een Fire Emblem is hier een prima voorbeeld van. Helaas moeten we nog een tijdje wachten op een nieuwe Fire Emblem. Gelukkig heeft Kevin een goed idee welke game in de buurt komt van een Fire Emblem. Valkyria Chronicles is een game franchise waar niemand op de redactie ooit echt hyped voor was om het te bespreken. Nu is de tijd dan eindelijk gekomen dat Kevin en Emiel een kijk nemen of dit een gruwelijke Japanse game is. Je ziet het in de Valkyria Chronicles 4 Review: “Mooie balans tussen strategie en real-time action”.

Valkyria Chronicles 4 militair-tactisch op zijn best?

Valkyria Chronicles 4 is een tactische role playing game, waarin je tegen andere militaire groepen vecht in een wereld met een Tweede Wereldoorlog setting. Het eerste wat je zal opvallen is dat de game is gemaakt met een anime style, en daarmee kan je al aardig wat overeenkomsten zien met de Fire Emblem serie. De game speelt zich af in hetzelfde tijd scenario als Valkyria Chronicles, echter focust de game zich op gloednieuwe characters. Nieuw toegevoegd is de soldier class Grenadier, die mortieren kan afvuren op vijandelijke soldaten. Als bondgenoten je in hebben gelicht met informatie over het slagveld, dan kunnen zij zonder gezien te worden mortieren afvuren.

Aan liefde geen tekort

Veel liefde heeft de franchise wel gehad in Japan. Buiten het feit dat de game een manga en een anime adaptation heeft gekregen, is de originele Valkyria Chronicles ook geremastered. Hierdoor kunnen mensen in het westen de game ook op deze generatie consoles spelen. Valkyria Chronicles 4 is al sinds maart 2018 uit in Japan. Ook wij westerlingen kunnen nu dus genieten van dit deel, want 25 september 2018 zal de game voor ons gereleased worden. Spreekt het jullie aan? Of laten jullie liever de game liggen? Laat het ons weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch