Menu Premium
Loading...

Is Utomik de Netflix onder de gameplatformen?

16/05/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen week is er een nieuw game platform gelanceerd, genaamd Utomik. Het is de bedoeling dat Utomik je gamerleven een beetje makkelijker maakt. Je hoeft namelijk niet de gehele game te downloaden en te installeren voordat je de game kan spelen. Je download een ‘klein’ stukje van de game, waarna je los kan gaan en de game verder download op de achtergrond. Hoe groot dit kleine stukje is hangt compleet van de game af. Soms is het maar 1,3 GB en andere keren kan dit wel eens oplopen naar bijvoorbeeld 4 GB. Het is dus geen streaming dienst waarbij je de game speelt vanaf een server in plaats van je eigen PC. Skate en Kevin hebben deze dienst uitvoerig getest en gaan deze voor je bespreken in: Is Utomik de Netflix onder de gameplatformen?

Dit verhaal heb ik eerder gehoord

In het verleden zijn er al meerdere pogingen geweest om een dienst als deze aan te bieden. Tot nog toe bestonden de gamebibliotheken vooral uit oude en echte retro games. Nou is natuurlijk de vraag of dat ook voor Utomik het geval is. Het platform biedt naar eigen zeggen 770 PC games van diverse genres.

Utomik is een leuk concept, maar is het nodig?

Loop je nu tegen lange download- en installatiesessies aan? Kan je niet net zo goed gewoon een kopje koffie gaan zetten, in plaats van geld neerleggen voor deze dienst? Dan moet het hem misschien meer zitten in het aanbod van de games. Doet deze dienst hetzelfde als zijn voorgangers? Zijn het alleen retro games? Of zitten er ook triple A titels bij? Op de site staat in ieder geval: “For lovers of AAA Classics, indie, casual, retro, adventure and kids games.”

Of het werkt, het game aanbod leuk genoeg is en of de heren het gaan gebruiken, hoor je in dit item. Nieuwsgierig? Check het in: Is Utomik de Netflix onder de gameplatformen?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch