Menu Premium
Loading...

Ultrawide monitoren: groot, breed & vet is in de mode

07/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

‘Groot, breed en vet’, dat is vandaag de dag het motto in de beeldschermen bizz. Waar je als gamer een paar jaar terug nog heel erg in je nopjes was met een 27” scherm dat een hoge resolutie aan kon, daar is ‘ultrawide’ momenteel het toverwoord. Een beetje PC-gamer wil een scherm dat zo’n beetje compleet om hem heen draait. Want een recht scherm is voor n00bs. Een monitor moet wel een lekkere curve bezitten.

Ultrawide is in rap tempo populairder aan het worden dan 4K monitoren

Waarom is dat? Waarom zijn die kneiters van een schermen zo gewild? Waarom zijn op Steam ultrawide schermen populairder dan 4K-schermen? Is het dan zo’n verschil? Speelt het zo anders? Is er een bepaald aspect wat alle andere type monitoren zwaar in de schaduw zet? Want echt goedkoop zijn de ultrawides niet. JJ wil het antwoord op deze vraag weten en nodigt Koos en Emiel uit in de studio. Twee mannen die sinds kort zweren bij ultrawide. Koos heeft thuis nog geen ultrawide scherm staan, maar is er al wel voor aan het sparen. En Emiel heeft er afgelopen week een van zijn vriendin gehad (geef ons zo’n vriendin). De perfecte personen dus om aan JJ uit te leggen waar de hype op gebaseerd is. Of wie weet prikt de man deze luchtballon wel keihard door…

De MPG341CQR ultrawide monitor is een beest

Als voorbeeld bij dit item dient de MPG341CQR ultrawide monitor van MSI. Een dikke jetser die sinds kort op de redactie gebruikt wordt voor het testen van PC-games. Want PC is bij ons zo langzamerhand aan het uitgroeien tot het platform to go. Alleen JJ verzet zich nog een beetje… Maar dat duurt vast ook niet lang meer. De specs van de MPG341CQR kun je hier vinden. Ultrawide dus, elk beetje zichzelf respecterend merk zet er nu vol op in en heeft ultrawides in zijn assortiment. In dit item geven we het antwoord op de vraag ‘waarom’.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch