Menu Premium
Loading...

Tropico 5 Review

27/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iedereen denkt er wel eens over na: wat nou als ik alles voor het zeggen zou hebben? Die fantasie wordt werkelijkheid met Tropico 5. In de voorganger Tropico 4 hebben we al kunnen zien dat het niet meevalt om een dictator te zijn, want een echte heerser moet namelijk met verschillende belangrijke aspecten rekening houden. Wil je weten hoe het is om alleenheerser te zijn en wat er allemaal bij komt kijken? Check dan de Tropico 5 review.

Het valt niet mee om een hele stad te runnen. Het is van groot belang dat je je inwoners altijd tevreden houdt. Het welzijn van het volk bepaalt immers hoe een stad zich kan ontwikkelen. Er zijn veel valkuilen als je werkelijk alles kunt bepalen. Waar komt de fabriek en hoeveel autowegen zijn er nodig? Dit zijn misschien dingen waar je in eerste instantie niet bij na zult denken, maar jouw keuze heeft wel degelijk gevolgen in de samenleving. Naarmate jouw stad groeit, zal je verantwoordelijkheid ook groeien. Voedsel, onderkomen, entertainment, import, export, milieuzaken, religie, oorlog en zelfs natuurrampen. Dit zijn stuk voor stuk zaken waar je constant rekening mee moet houden.

De game is net als zijn voorgangers afkomstig van ontwikkelaar Haemimont Games. De heren bij Haemimont Games vonden de blauwdruk van het vorige deel kennelijk niet realistisch genoeg, want ze hebben bij het vervolg er nog een schepje bovenop gedaan. Tropico 5 is misschien wel de meest uitdagende game uit de serie. De game zit vol met details waar je in eerste instantie misschien helemaal niet aan zou denken. Zo groeit je bevolking en daardoor wordt het logischerwijs ook steeds moeilijker om iedereen tevreden te houden. Keiharde keuzes zullen er gemaakt moeten worden en alleen een strenge heerser kan de stad onder controle houden. Zo moet je af en toe een partij omkopen of iemand executeren. Geen probleem, dit hoort allemaal bij het runnen van een stad. Heb jij altijd al de baas willen zijn over een complete samenleving? Denk jij de perfecte heerser te zijn? Check dan de Tropico 5 review!

Ontwikkelaar: Haemimont Games
Uitgever: Kalypso Media
Platform: PlayStation 4, Xbox 360 en PC

Tropico 5 Review

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch