Menu Premium
Loading...

Total War: Warhammer 2 Preview

Google Plus Richard 'Skate' Simon
20/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Skate is binnen Gamekings de man met de meeste presentatie-ervaring. Dat hij niet schroomt om moederziel alleen een preview op te nemen, zegt veel over diens skills in het vak. Ook nu doet Gamekings weer een beroep op de vaardigheden van Skate. ‘The Great One’ is een tijdje geleden naar London afgereisd om aldaar de nieuwe Total War-game te checken. De jongste telg uit de zo geliefde PC-versie stond in een eerder stadium bekend om de veelzijdige historische settings. Zo passeerden het oude Rome, Napoleons Frankrijk en Feodaal Japan de revue. Toen de serie in commercieel opzicht in een neerwaartse spiraal terecht kwam, leefde bij de community het gevoel dat ontwikkelaar Creative Assembly snel met vernieuwingen moest komen. Een huwelijk tussen de Warhammer-licentie en de Total War-serie was met de eerste Total War: Warhammer een feit. Nu staat alweer het tweede deel voor de deur, en Skate heeft de game gezien. Benieuwd naar zijn indruk? Check dan nu de Total War: Warhammer 2 Preview!

“Jullie gaan mij zeker weer zien domineren”

Skate geeft in dit item aan met een goed gevoel terug te kijken op zijn tripje naar London. Dit heeft voor een groot gedeelte met Total War: Warhammer 2 te maken, maar ook de entourage rondom de trip konden de Gamekings-veteraan bekoren. Skate heeft voor de gelegenheid wat foto’s meegenomen die een goede indruk geven van de sfeer aldaar. Alle leuke kiekjes ten spijt, Skate is niet voor leuke plaatjes naar London afgereisd. De Total War-serie gaat hem aan het hart. In deze preview zet hij zijn gedachten en indrukken feilloos uiteen. De hardcore Total War-fans hebben zodoende aan informatie niet te klagen!

Wat is jullie gevoel bij Total War: Warhammer 2? Zijn jullie een fan van de Total War-serie en kunnen jullie de combinatie met de Warhammer-franchise waarderen? Laat jullie horen in de comments onder deze Total War: Warhammer 2 Preview!

Loading...
 • Wouter

  Normaal kijk ik altijd erg uit naar een nieuwe Total War game, maar ik denk dat ik deze toch laat liggen. Ik heb de eerste Total War Warhammer gespeeld en vond ik in het begin erg leuk om te spelen. Ik vond het ook niet bepaald een gemakkelijke game, omdat alle facties verschillende sterke en zwakke punten hadden waar je mee om moest leren gaan en allemaal een andere strategie nodig hadden.

  Toch was ik er erg snel mee klaar. Veel sneller dan de vorige games en dat heeft alles te maken met de setting. Ik mis in deze games het historische element dat is altijd zo sterk vond in de vorige games. Ik vind fantasy erg leuk, maar in een Total War werkt het voor mij niet. Ik krijg er veel minder het gevoel van ‘empire building’ bij de War Hammer games en dat komt omdat ik de achtergrond van al die facties niet ken. Iets wat ik bij de andere Total war games wel weet en voor mij iets extra’s toevoegt aan de gehele spel ervaring.

 • Nexxje

  Ik heb me ontzettend vermaakt met TW:WI en kijk dan ook uit naar II. Tóch even iets verder kijken : over 6 à 7 jaar TW:Warhammer 40k ??

  • Henk De Vries

   Leent zich totaal niet voor de total war gameplay. Space marines lopen niet met 80 man bij elkaar in een unit. Dit kunnen max squads van 10 man worden zoals Company of heroes al eens deed. Company of heroes: 40k zou dan wel weer heel goed kunnen werken, total war niet zo!

   • Kane888

    Zou prima kunnen, zat space marines met van die chainsaws en Orcs, Eldar hebben ook super veel melee units. Tyranids zijn zowat full melee. En dan de ranged units gewoon vanaf een afstand knallen net zo als je nu archers hebt. Voor de hogere punten units van die artillery tanks etc. zou echt super vet zijn.

    • Henk De Vries

     De space marine met een chainsaw is vaak de squad leader, dit is er dan 1. Units van 80 man die dan van een afstand op een andere unit van 80 man staan te knallen met bolters zou echt extreem nep zijn. Natuurlijk heb je veel melee units, maar het grotendeel bestaat uit ranged, en laat het nou net zo zijn dat de ranged units van 40k zich niet lenen voor een total war game.

 • RidhoHidayat

  28 september kan voor mij niet snel genoeg komen!

  De verschillende facties zorgen er in deel 1 al voor dat de multiplayer heel gevarieerd aanvoelt, laat staan als je al deze unieke nieuwe facties nog toevoegt.

  De Lizardmen vind ik persoonlijk het tofst, al ben ik wel ontzettend benieuwd hoe de Skaven gaan spelen, als ze ook ondergronds kunnen.

  Ook die ondergrondse steden in de campaign spreken me erg aan, dat zorgt voor een compleet andere dynamiek.

  Ik heb vele uren in het eerste deel gestoken (ik speel de game ook nog steeds), en verwacht dat dat bij dit vervolg niet anders zal zijn.

 • Puk Plet

  Ik vind die total war games geweldig om te zien (en spelen) maar ik ben hier veel te slecht in en na een paar uur loop ik meestal wanhopig vast en laat ik de game links liggen.

  De laatste game die ik gedaan heb was rome 2 total war. Dus het is wel even geleden.
  Ik vind het ook leuk om lionheartx10 op youtube te kijken die een warhammer youtuber is en alle facties uitvoerig speelt.

  • Kid MMXV

   https://uk.gamesplanet.com/game/total-war-warhammer-steam-key–2794-1
   Wil je het eerste deel nog goedkoop aanschaffen. Gamesplanet is een legale keysite en verkrijgt haar keys niet via rare wegen.

  • Andre Vd Werf

   Hoi Puk, ik ben al een trouwe volger sinds de 1e shogun total war. Ik kan mij voorstellen dat het soms lastig is om als nieuwkomer in de campaign mode te komen. Er gebeurd van alles en zeker de oudere delen vroegen soms denkkracht i.v.m. de vele keuzes in gebouwen die je kon bouwen.

   Warhammer total war daarentegen is een heel stuk gebruiksvriendelijker als het om de campaign gaat. De campaign is een stuk relaxted geworden en de battles zijn in mijn beleving een wat belangrijker onderdeel geworden door deze game. De vele rassen en units die je tot je beschikking hebt zorgt voor het meeste speelplezier en in mijn ogen de grootste vernieuwing.

   Ondanks dat ik deze games al zo lang speel vond ik de campaign stiekem ook altijd erg moeilijk en haakte ik hierdoor vaak af. Ik gebruikte dan money cheats in de eerdere delen om zo af en toe wat geld bij te printen als het ware 😉 dit zorgde ervoor dat ik toch van de campaigns kon genieten.

   De laatste total wars zijn mij een klein beetje tegengevallen. Ik miste de vernieuwing en het verschil in units en facties. Alles voelde toch wel meer van hetzelfde. Warhammer heeft de total war serie weer op de kaart gezet. Voor nieuwelingen is dit een geweldig moment om in te stappen.

   Mocht je de game toch kopen (Wat ik oprecht hoop!) dan raad ik je aan om als eerst met de volgende rassen te spelen. Deze rassen zijn makkelijker omdat ze een meer stabiele campaign hebben in de zin van veel geld om te spenderen en makkelijker om gebieden te veroveren:

   1) Dwarfs –> By far de makkelijkste campaign in warhammer 1. Door de vele goldmines heb je de beschikking op veel inkomen per beurt waardoor je meer units kunt aanschaffen voor je leger(s). Ook hebben dwarfs de beschikking tot super sterke ranged units met kanonnen, kruisbogen en de supersterke tanky ironbreakers. Het moraal van de dwarfs is ongeëvenaard waardoor ze niet snel zullen wegrennen tijdens een battle. Andere facties hebben hier meer last van.

   2) Vampire Counts –> Undead leger met lage upkeep waardoor je ook meer geld overhoudt. Makkelijk om snel sterk te worden met dit ras waardoor je sneller gebieden kunt veroveren. Super leuke battles in mijn beleving omdat je vaak met duizenden zombies en monsters de vijand probeert te overwhelmen waarna je ze met je generaal healt en ressurect. Misschien wel de leukste campaign en misschien nog wel makkelijker dan dwarfs i.v.m. de ligging van de rassen op de campaign map.

   • Puk Plet

    Bedankt voor je reactie andre, ik zal het zeker overwegen de game weer eens op te pakken.

    • Andre Vd Werf

     Geen probleem! Mocht je meer willen weten just let me know!

 • jefmode079

  Vette locaties heur.

 • Andre Vd Werf

  Skate, echt supertof dat jij als enige gameking je nog helemaal stort in de total war serie. Ruben was vroeger de total war man maar die titel is nu voor jou. Warhammer 2 is denk ik voor de nieuwe speler een moeilijkere game om op in te stappen als deel 1. Deel 2 brengt meer unieke mechanics naar de game zowel in de campaign als in de battles met units die ook bepaalde negatieve effecten op je units kunnen hebben.

  Lizardmen die feral zijn kunnen op een bepaalde manier enragen waardoor ze ook je eigen units kunnen killen en beschadigen. Dit is een mechanic met veel potentie omdat je ze uit de buurt van je andere units wilt houden. Ze hebben dus voordelen maar zeker ook nadelen.

  Skaven: Zelfde concept. Skaven staan er om bekend om vrij egocentrisch te zijn. Zoals de campaign van Skaven al aangeeft draait alles om voedsel. Is er niet genoeg dan eten ze elkaar op. Ook in battle zijn ze gestoord. Ze zijn roekeloos en maken hierdoor soms veel eigen casualties. De Skaven zijn echter in grotere getallen dan andere facties waardoor dit een minder negatief effect is dan het in 1e instantie lijkt.

  Trouwens Skate onderstaande filmpje is insane handig voor warhammer total war. Ik kende 6 van deze tips/tricks. Ben benieuwd hoeveel jij al wist… Dankzij dat filmpje speelt de game 10x lekkerder en makkelijker waardoor mijn battles veel vloeiender en epischer aanvoelen 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=TJd0jE-PSw0

 • Ajmal-UK

  Skate, voortaan je phone unlocken met je vinger scanner, waht zo kan je code herkennen. Wat is het 5779?

  • LOL, not even close.

 • JimboSlice

  yeaa Warhammer! al zin om LNSN te kijken !

 • VF101gr

  Zit de helft van de facties weer achter een paywall? Vond dat namelijk best storend dat alle facties met alle units wel in warhammer 1 als npc zaten maar pas speelbaar waren als je extra betaalde (maakte de game zonder discount bijna €100 dacht ik). Is op zich niet erg als het extra content is maar het zat allemaal al in de base game.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord