Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Top vijf SNES games aller tijden: Super Metroid of Super Mario World?

06/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gisterenavond opende de NES de Nintendo Nights. Nu is het de beurt aan zijn opvolger: de SNES. Wederom zitten Koos, Boris en Emiel klaar om hun top vijf games aller tijden op de SNES op te noemen en ze met elkaar te vergelijken.

SNES de opvolger van de NES

Nadat de NES had gezorgd voor een ware revolutie was het zeven jaar later de beurt aan zijn opvolger, de SNES. De Super Nintendo Entertainment System kwam op 21 november 1990 op de markt.  De opvolger van de 8-bit versie was 16-bit en heeft in Japan een andere naam: Super Famicom. Het was, logischerwijze, de tweede console van Nintendo. Net zoals de NES was ook de SNES een groot succes. De console kon echter niet de NES matchen qua populariteit, mede ook vanwege de concurrentie van SEGA. Het was echter wel de best verkopende 16-bit console van die tijd en verkocht ruim 49 miljoen keer. Dat is een flink aantal, wat deels verklaart kan worden door de fantastische games die op deze console speelbaar waren.

De games waren magisch

Zoveel fantastische titels om uit te kiezen dat het behoorlijk lastig gaat worden om een top tien samen te stellen. Games als Super Mario World, Super Mario Kart, The Legend of Zelda: A Link to the Past en Super Metroid komen natuurlijk langs. Die kunnen gewoon simpelweg niet ontbreken. Maar gaan de manner eruit komen met betrekking tot een gezamenlijke top vijf?

Wat zijn jouw mooiste (en misschien minder mooie) herinneringen aan de SNES? Denk jij dat de SNES essentieel is geweest in de ontwikkeling van consoles? Wat waren voor jouw games die er absoluut tussen hadden moeten staan? En welke game verdient het niet om deze top 5 te staan? Drop meningen, opmerkingen en natuurlijk jouw eigen top 5 (of meer) in de comments hieronder en deel jouw ervaringen!

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch