Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Top vijf beste Xbox games aller tijden: Jade Empire of toch Halo?

04/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben het tijdens de Nintendo Nights gedaan, en het gaat tijdens de X-week ook gewoon gebeuren. De top vijf beste Xbox games aller tijden (de eerste console van Xbox welteverstaan). Door Koos, Skate en Boris samengesteld. Ze zullen echter ook samen een top vijf moeten maken. En zoals altijd gaat dat niet bepaald soepel.

Het begin van een lange historie

De eerste Xbox werd uitgebracht op 15 november 2011 (in Noord-Amerika). Op 22 februari 2002 volgde Japan, waarna op 14 maart 2002 ook Europa werd getrakteerd op een gloednieuwe console. Bedrijven als Atari, Sega, Nintendo, Commodore, EA en Activision waren allang bezig in de video game industrie. Xbox probeerde dus tussen de gevestigde orde te komen door middel van deze nieuwe console. Daarvoor werd echter eerst al gewerkt aan andere elektronische apparaten. Je kon naast het spelen van games (wat iedereen natuurlijk vooral deed) ook dvd’s bekijken omdat er een ingebouwde harde schijf in de Xbox zat. Je zou de console als een PC kunnen zien, maar vanwege de aangepaste software (en het uiterlijk natuurlijk) zal niemand hier meteen aan denken.

De launch games van de Xbox

Shrek, Halo: Combat Evolved, Oddworld: Munch’s Oddysee, Dead or Alive 3, Project Gotham Racing, NFL Fever 2002, Air Force Delta Storm, Mad Dash Racing, Cel Damage, Arctic Thunder, Fuzion Frenzy en Tony Hawk’s Pro Skater 2X. Dat was de launch line-up van de eerste Xbox. Daar kwamen voor de Europese launch nog een paar games bij. De bestverkochte game op de Xbox was echter een game die bij launch niet aanwezig was. Een game die enorm populair bleek te zijn: Halo 2. Maar staat deze game ook in de top vijf van Koos, Skate en Boris? Er zijn natuurlijk nog zat andere games om uit te kiezen.

Wat was volgens jouw de beste Xbox-game? Welke game die in de top vijf van de heren staat ben jij het totaal niet mee eens? Laat het weten in de comments hieronder!

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch