Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Top vijf beste WiiU games aller tijden: Zelda of Super Mario World?

09/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Emiel, Koos en Boris denderen vrolijk verder tijdens deze Nintendo Nights. Na de NES, SNES, Nintendo 64 en Nintendo GameCube zijn we nu aangekomen bij de Nintendo WiiU. Misschien niet de meest populaire console van Nintendo aller tijden, maar er is desalniettemin een mooie top vijf van te maken. Maar individuele lijstjes zijn leuk, de heren zullen in dit item toch ook weer een gezamenlijke top vijf te maken.

De Nintendo WiiU

Was een beetje de HD-opvolger van de Nintendo Wii, dit op 19 november 2006 (vijf jaar na de release van de GameCube) uitkwam. De WiiU kwam, u raad het al, zes jaar later. Op 18 november 2012 lag de console voor het eerst in de winkel. Het was de bedoeling dat de WiiU in de succesvol verkoopcijfers-stroming van de Wii mee kon gaan. De Wii verkocht namelijk ruim 110 miljoen keer, iets wat andere consoles in de meeste gevallen niet kunnen zeggen. De WiiU was echter veel minder succesvol, want het verkocht maar ongeveer 13 miljoen exemplaren. Net 10% van wat de WiiU ongeveer heeft verkocht.

De games

Waren alles behalve slecht. Dat zul je ook wel merken als de top vijf van Emiel, Boris en Koos voorbij komen of je zelf je top vijf moet samenstellen. Games als Zelda: Breath of The Wild, Super Mario 3D World, Super Smash Bros en Splatoon (die zijn debuut maakte op deze console) behoren tot de Nintendo-pareltjes. De vraag is natuurlijk welk van deze games de top vijf haalt en wie er in de gezamenlijke top tien staan van de heren. Dat zie je in het item!

Hoeveel heb jij de WiiU aangeraakt? Wat waren de beste games die beschikbaar waren op de WiiU? En welke was een complete flop? Laat het weten en deel jouw top vijf in de comments hieronder!

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch