Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Top vijf beste Nintendo Handhelds aller tijden: Game Boy of Nintendo DS?

10/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nintendo Nights zijn bijna ten einde. Alle consoles van Nintendo zijn besproken, dus is het als klap op de vuurpijl nu tijd voor de Nintendo Handhelds. Want die verdienen zeker evenveel aandacht. Ondanks dat er echt wel wat games genoemd gaan worden, gaat het vooral over de consoles zelf. Emiel, Koos en Boris hebben hun top vijf samengesteld en zullen ook hier weer een gezamenlijke top vijf moeten gaan maken.

De Handhelds van Nintendo

Dan roept iedereen natuurlijk meteen Nintendo Switch, omdat dit de meest recente handheld van Nintendo is. Maar het begon natuurlijk allemaal in 1989 bij de Game Boy. Dit was de allereerste handheld die Nintendo op de markt bracht. Hierbij waren “interchangeable cartridges”  de belangrijkste feature. Ruim 100 miljoen keer werd deze handheld verkocht. Vervolgens kwamen onder meer de Virtual Boy (21 juli 1995), de Game Boy Color (1998) en de Game boy Advance (2001). En de laatste ga je in het item hierboven nog wel een paar keer langs horen komen. De Game boy Advance werd ruim 81 keer verkocht en kwam zowat als enigein de buurt van de originelegame boy. Niet zo gek, omdat de concurrentie gedurende de tijd steeds groter werd.

Het Nintendo DS-tijdperk

Want na al deze handhelds was het de beurt aan de DS. Het begon met de Nintendo Dual Screen (Nintendo DS). De Nintendo DS werd in 2004 gereleased en was het begin van meerdere DS”en. Daarna kwam de Nintendo 3DS, die in 2011 zou volgen (een revolutionaire handheld) en werd ruim 50 miljoen keer verkocht. De Nintendo Switch is de laatste handheld die uit is gekomen (2017) en de hybride console van Nintendo is inmiddels na twee jaar ruim 35 mijloen keer verkocht. Gezien het aantal games dat momenteel uitkomt en nog uit gaat komen op deze console is de kans aannemelijk dat dit aantal nog gaat stijgen. Zeker omdat Nintendo voorlopig niet van plan lijkt om een nieuwe console uit te gaan brengen.

Hoeveel heb jij de Handhelds van Nintendo aangeraakt? Welke Handhels heb jij het meest gebruikt? En welke Handheld was een complete flop? Laat het weten en deel jouw top vijf in de comments hieronder!

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch