Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Top vijf beste GameCube games aller tijden: Metroid Prime of Resident Evil?

08/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Emiel, Koos en Boris gaan vrolijk verder met hun top vijf’s en zitten er inmiddels lekker in. Na de NES, de SNES en de Nintendo 64 kwam de volgende console. En wat voor een: de Nintendo GameCube. En ook bij deze console krijgen de manner weer de zware taak om een gezamenlijke top vijf te maken. Nadat ze natuurlijk eerst hun moment hebben gepakt om hun eigen top vijf te promoten.

De Nintendo GameCube

De vierde game console van Nintendo. We zitten in de periode dat de consoles van Nintendo nog steeds als warme broodjes over de toonbank gaan. En de GameCube profiteerde hiervan. Vanaf 18 november 2001 konden mensen aan de slag met de nieuwe console van Nintendo. Ruim vijf jaar dus nadat de Nintendo 64 was gereleased. Geen toeval, want dit is zo’n beetje de levensduur geweest van alle consoles die Nintendo heeft uitgebracht. Het was de zogenoemde ‘sixth generation console’, waar ook onder meer de Sega Dreamcast, de PlayStation 2 en de Xbox onderdeel van waren. De concurrentie werd dus heviger. Dat kan ook de wat mindere verkoopcijfers deels verklaren. De GameCube werd namelijk ruim 21 miljoen keer verkocht, minder dan al zijn voorgangers.

Lag dit aan de games?

Niet per se, zoals je tijdens het samenstellen van de top vijf ook zult merken. Koos, Boris en Emiel weten een paar pareltjes op te noemen en hebben zelfs een aardige lijst aan notable mentions. Games als Metroid Prime, Super Mario Sunshine, Super Smash Bros. Melee en The Legend of Zelda: Wind Waker kunnen moeilijk als slechte games bestempeld worden. Games als Animal Crossing en Pikmin maakten op deze console als game hun debuut.

Hoeveel heb jij de GameCube aangeraakt? Wat waren de beste games die beschikbaar waren op de GameCube? En welke was een complete flop? Laat het weten en deel jouw top vijf in de comments hieronder!

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch