Menu Premium
Loading...

Shmup the fuck up! De top 5 Shmups op de Switch

28/03/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Boris mocht van JJ een zelf een vet Nintendo item verzinnen. Dat kan natuurlijk alles worden. Een top vijf Japanse bordelen bijvoorbeeld. Een top 5 clickbait artikelen. Gelukkig heeft hij zich gedragen en een top 5 van Shmups op de Switch samengesteld. Op kantoor staat er een Arcade kast waar Boris nog regelmatig de Galaga high score probeert te verbreken. Nostalgische liefde dus voor het Shoot ‘em up genre. Heb jij al menig kogelregen ontweken? En heb je een Switch in huis gehaald? Check dan nu:¬†Shmup the fuck up! De top 5 Shmups op de Switch.

Is de Shmup ideaal voor de Switch?

De Shmup is een subgenre onder de shooter wat de switch naar 3D niet helemaal heeft overleefd. Arcade hallen stonden er vroeger vol mee. Met Spacewar! in 1962 was het genre geboren. In de Arcade items met Steven komen ze vaker voorbij. De Shoot ‘em up is het genre wat Boris nog speelt op de Switch. De Shmup is uitermate geschikt om onderweg in de trein te spelen. Supervet op de Switch dus. Alleen zijn veel retro Shmups ontwikkeld voor de arcade. De 4 X 3 televisieschermen werden dan op hun kant gezet zodat je verticaal meer ruimte had om te vullen met ruimteschepen en kogels. Dit vertaald zich vaak niet zo goed naar het schermpje van de Nintendo Switch. Gelukkig zijn er ook side-scrolling Shmups die ideaal zijn voor de Switch.

Er komen vijf pareltjes voorbij. Sommige zijn remakes van de oude klassiekers, sommige nieuwe Indies speciaal voor de Switch. Genoeg kogels om te ontwijken, raketten om af te vuren en power-ups om te verzamelen dus! Heb jij ook een voorliefde voor een scherm vol chaos? Kan je Donny’s item speciaal over de Shmups nog herinneren? En wat is jouw favoriete Shmup op de switch of in het algemeen? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch