Menu Premium
Loading...

Top 5 jaren 80′ films: De meest invloedrijke films uit de 80’s

11/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Spiderman Homecoming, Stranger Things en de nieuwste Power Rangers-film, wat hebben deze films met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal duidelijke geïnspireerd op 80’s. Maar welke films uit deze tijd dienen specifiek als bakermat voor veel huidige producties? En wat maakt de ’80’s movie’ zo speciaal? Steven loopt al een tijdje mee en maakte als opgroeiende jonge man een hoop mee. Jelle is wat jonger, maar heeft al sinds jaar en dag een voorliefde voor de ’80’s culture’.  Benieuwd naar wat ze te zeggen hebben? Check dan Steven en Jelle in deze Top 5 jaren 80′ films: De meest invloedrijke films uit de 80’s.

“Het tofste filmlogo ooit, maar ook een hele slechte trailer”

Als je aan de 80’s en films denkt dan gaat het al snel over het pop culture-fenomeen Star Wars: The Empire Strikes Back, The Return of the Jedi en natuurlijk Indiana Jones. Maar naast deze films zijn er nog veel meer pareltjes uit de 80’s. John Hughes is een naam die vaak terug komt uit die tijd, met films als The Breakfast Clubs en Weird Science.

Het sfeertje wat vaak terug komt in de jaren 80′ is er een die in moderne films steeds vaker terugkomt. Het kleurrijke karakter blijft ons allen bij. Het thema van kids die een mysterie oplossen is iets dat we kort geleden nog in Stranger Things zagen terugkomen. Steven en Jelle proberen te achterhalen waarom het jaren 80′-sfeertje zo populair is.

Ook de typische jaren ’80 trailer is nog altijd een fenomeen. Een trailer met een intrigerende stem die je punt voor punt vertelt waar de film over gaat. Sommige mensen worden er een beetje moe van, maar Jelle en Steven kunnen nog altijd genieten van dit soort trailers. Sterker nog, ze bespreken er vijf! The Goonies, Ferris Bueller’s Day Off, the Breakfast Club,  Weird Science en the Lost Boys komen allemaal langs in deze Top 5 jaren 80 films: De meest invloedrijke films uit de 80’s.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastE3 2018Merch