Menu Premium
Loading...

Top 3 Indie Games van 2012

12/01/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Door alle commotie rondom de ene na de andere grote release, hebben we in 2012 een aantal indie pareltjes over het hoofd gezien. Nino is dit niet ontgaan en pakt nu zijn kans om het samen met Jelle over zijn top 3 indie games van 2012 te hebben.

Jelle is van huis uit geen echte indie gamer. Sterker nog: hij houdt er wel van om er af en toe even een lekkere rant op los te laten. Toch heeft Nino hem de studio in getrapt om eens te kijken of het wel echt allemaal zo kut is. Hij denkt namelijk dat hij Jelle wel over kan halen om een game of twee te spelen.

Iedereen die niet onder een steen heeft geleefd, heeft natuurlijk gehoord van het succes van Minecraft. Nino heeft een paar titels uitgekozen die bij de meesten misschien wel ergens in een hersenkamer rondzweven, maar die je niet zo één twee drie op kunt noemen als echte klappers van 2012.

De eerste game is er eentje die hier en daar iets leent van de allereerste Grand Theft Auto en een beetje van de actiefilm Drive. Het resultaat is een top down shooter waarin er totaal geen ruimte is voor fouten. Sla je iemand, dan is het meteen afgelopen met de arme stakker. Omgekeerd ben jij ook meteen finished als je geklapt wordt. Zal Jelle dit trekken?

Eén game die Jelle zeer zeker niet trekt is de volgende game in Nino zijn lijstje. Deze titel is namelijk geïnspireerd op de educatieve games die je vroeger op school moest spelen. Maar dit is zeker geen game waar je continu staartdelingen aan het maken bent. Het is zelfs zeven games in één volgens Nino en hij noemt het dan ook de klapper van zijn lijst.

Jelle moet wellicht terug gaan komen op zijn haat voor mannen met vieze baarden die korte pixelart games maken in een muffe kelder bij het checken van de laatste game. Deze space game geeft je een ruimteschip waarbij je moet zorgen dat de brand in de medical bay gedoofd wordt, voordat je in duizend stukken ruimteafval ligt.

De pixels spatten, letterlijk, van je scherm af in de top 3 indie games van 2012! Wat is jouw indie game van 2012?Top 3 Indie Games van 2012

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch