Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Top 10 meest belangrijke E3 gebeurtenissen ooit

21/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

JJ heeft ook deze week een item vol interessante wetenswaardigheden over de Electronic Entertainment Expo in elkaar gezet. De man is zelf naar acht of negen E3’s geweest en heeft daar als geen ander de importantie van de beurs leren kennen. De producten van de aanwezige publishers en hardware producenten konden in een mum van tijd gemaakt of gebroken worden. Het maakte de beurs onomstreden in een groot deel van 25-jarig bestaan, maar ook doodeng voor exposanten. Hoe ging je jouw product in de markt zetten en wat resoneerde wel bij de media en de gamers en wat absoluut niet? In dit item zet JJ de tien meest belangrijke gebeurtenissen op de E3 ooit op een rij. Sommige positief, sommige uiterst negatief.

Tot hoever kun je gaan tijdens persconferentie op de E3?

Dit aspect van de beurs, het maken en breken, maakte de E3 voor JJ zo interessant. Naast dat ie van games houdt, heeft hij ook een voorliefde voor de zakelijke kant. Wat is bijvoorbeeld een goede persconferentie? Hoe toon je jouw games en wat zeg je er bij? Wat is de juiste trailer en wanneer sla je de plank mis? Reclame maken is altijd de randjes van de werkelijkheid opzoeken. Dus, in hoeverre kun je een presentatie of zelfs een trailer oppoetsen? Dit is een duivels dillema voor de exposanten. Ondanks dat veel partijen hoogstwaarschijnlijk bakken geld uitgaven aan doelgroeponderzoek, wisten ze nooit 100% zeker hoe media en gamers op een nieuw product zouden reageren. En echt veel testen vooraf kon ook niet, want was de verrassing compleet weg.

Alle tien de gebeurtenissen hebben veel impact gehad

Alle tien de gebeurtenissen die je in deze video gaat zien, hebben impact gehad. Soms zelfs zo veel dat een platform of een game er aan ten onder ging. Zoiets kon eigenlijk alleen op de E3 gebeuren. Nergens anders. Ook niet op de Tokyo Gameshow, noch de Gamescom. Het gewicht van de E3 komt mogelijk nooit meer terug. Daarmee verliest de industrie echt een belangrijk moment. Een moment dat niet online te recreĆ«ren is. Maar wie weet zijn sommige partijen daar wel helemaal niet zo rouwig om. Je hebt nu in ieder geval veel minder kans gruwelijk op je bek te gaan…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch