Menu Premium
Loading...

The Wall E3 2017 Part 2

Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Richard 'Skate' Simon
16/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jawel, hij staat er nog steeds: de fameuze The Wall! Kosten nog moeite zijn gespaard om ook dit jaar weer een schitterend decor op de burelen van Blammo neer te zetten waar Skate en JJ hun inner fanboy weer helemaal los kunnen laten gaan. Want als ze iets tof vinden, dan zijn het wel de games die elk jaar in juni op de E3 worden aangekondigd. Ze kwakken de games op The Wall, waarbij de waardering varieert van gruwelijk tot K.U.T. en alles wat daar tussenin zit. Je ziet precies wat ze van de E3 games vinden in deze The Wall E3 2017 Part 2!

Niet iedereen is het eens met JJ en Skate

Niet iedereen is het met de keuzes eens, want een zekere stagiair op de redactie krijgt een hartaanval wanneer hij ziet dat zijn geliefde Shadow of the Colossus bij ‘Okayish’ wordt gezet….hoe dan?! Ach, zo heeft iedereen wel wat te klagen over de keuzes die JJ en Skate maken. Toch eindigen de mannen met een gebalanceerde lijst waar zij zich in ieder geval in kunnen vinden. Voor de illuminati-figuren out there: De games op de Wall vormen een driehoek.

Wat wordt de topper van de Wall?

Met de uiteindelijke lijst van JJ en Skate op de Wall, is het maar afwachten wat de uiteindelijke nummer 1 wordt. Wordt het God of War, die voor het eerst in de Gamekings geschiedenis twee jaar achter elkaar op nummer 1 kan komen, of zal het toch de langverwachte Super Mario Odyssey worden? Zog dat je hier stemt, zodat jouw favorieten een goeie spot behalen in de top. Laat je dus horen, want je weet het, als je niet stemt, mag je achteraf ook niet zeuren. En zeuren is nu juist een van de leukere dingen des levens.

Welke games verwacht jij in de uiteindelijke top van The Wall? Ook niet geheel onbelangrijk: Welke games komen helemaal onderaan? Check The Wall E3 2017 Part 2 en laat in de comments horen wat jij ervan vindt!

Loading...
 • mima kake

  Skate maakte een punt bij moss.
  Een punt van de fijne punaise. 🙂

 • roeland

  DRAGONBALL OR RIOT!!! :p

  Zeker als JJ wel games er bijzet waarvan die niet eens weet wat het uberhaupt is

  • RomeoNovember

   Geen Dragon Ball, maar wel Moss? Hoe dronken was JJ?

   • Dark Descent

    Als het nou een maurice moss game was geweest had die gruwelijk geweest.

 • GekkeAr

  Ik verwacht dat de top 10 van de community er ongeveer zo uit zal gaan zien:

  1. Beyond Good and Evil 2
  2. Anthem
  3. God of War
  4. South Park the Fractured But Whole
  5. Metro
  6. Mario Odyssey
  7. Spiderman
  8. Destiny 2
  9. Star Wars Battlefront II
  10. Days Gone

  • Dark Descent

   Ik verwacht dat jij verwacht dat dit er zo ongeveer uit gaat zien. *verstopt glazen bol*

  • Kid MMXV

   Denk dat je dichtbij bent; spiderman niet in top 10 en Far Cry 5 of Assassins Creed in top 10.

 • strafefox

  Aaah kom op, heb wat sympathie voor dat arme muisje in Moss, hij verdient beter.
  Ik vond het in ieder geval wel aanspreken al had ik hem liever als ‘gewone’ action adventure gezien zonder VR fratsen. Zeg maar een kruising tussen Zelda en Ori dat zou tof zijn.

 • Kane888

  ”Als the crew 2 hier staat dan moet NFS daar ook staan”. Jah, maar The crew hoort helemaal niet bij goed te staan en Need For Speed ook niet. Generieke saaie kut games die keer op keer bewijzen dat ze niets nieuws kunnen doen. Blij dat we wat dat betreft nog Forza, Gran Turismo en games als Dirt hebben.

  • GekkeAr

   Need For Speed verzint tenminste originele titels, dat kan je dan weer niet zeggen van Forza Motorsport 2, 3, 4, 5, 6 en 7.

   • Ranesh Vai

    NFS originele titels, really??!! Twee keer Most wanted en Hot Pursuit (waarvan ook een deel twee bestaat)? Verder is er niets mis met gewoon een serie-nummer aanduiding. Dan weet je tenminste waar deze precies valt in de tijdlijn. Verder houden ze zich vast aan het concept zodat je weet wat het voor een game is.

    • jw-ildo

     Underground vergeten te noemen ;). Was tevens de laatste NFS waar ik plezier aan beleefd heb.

     • Ranesh Vai

      Ja, maar die titels hadden gewoon een normale titel. Er zijn gewoon twee games die Hot Pursuit en Most Wanted heten. Alleen aan het jaar van release kun je zien over welke game het gaat.

  • Ranesh Vai

   Je kan van The Crew niet zeggen dat ze niets nieuws deden. Dat hele communityverhaal was gewoon zeer vernieuwend en werkte ook prima. En het game concept an sich is zelfs gekopieerd door NFS.

   • Kane888

    Dat hele community verhaal in The Crew was iets dat al in 1000 voorgaande games was gedaan, echt zo’n Ubisoft non-titel.

    Wat hebben door mij genoemde games voor nieuws gedaan? Nou als ik mag praten voor Dirt, in Dirt 2 werd het hele Gymkhana aspect toegevoegd. Vervolgens zijn ze met simulatie door gegaan en in het laatste deel hebben ze alles zelfs gemixt + een heel nieuw gameplay element waarbij je je team moet managen in de vorm van faciliteiten, assets en dergelijken.

    The Crew 2 ziet eruit als niets meer of minder dan GTA online zonder alles wat leuk is aan GTA online. Need for speed doet wat het al 4 of 5 delen doet, namelijk helemaal niks.

    • Ranesh Vai

     Noem eens één race game waarin hetzelfde gedaan wordt als in The Crew? Gymkhana is gewoon een kort asfalt-circuit. Doet qua gameplay weinig nieuws, behalve dat je zou kunnen zeggen dat het een origineel type circuit is.

     Heb je The Crew überhaupt gespeeld? Wanneer je het vergelijkt met GTA Online, trek je m.i. namelijk een vreemde vergelijking.

  • Bravado

   Vind dat je The Crew tekort doet. Zoals hieronder gezegd was dat hele communitygebeuren nieuw en nooit eerder op zo’n goede manier nagedaan. Denk daarnaast nog aan die enorme, gevarieerde wereld (3000 vierkante kilometer) en dan heb je gewoon een super titel te pakken, die ook nog het één en ander nieuw deed of anders verbeterde. Kan je van NFS in de recentere jaren niet zeggen.

 • AshenOne

  Geen Dragonball? Wordt volgens velen als één van de beste games van de e3 gezien en heeft al een aantal awards. Ik snap dat jullie geen interesse hebben in het genre maar dit is een game die er zeker bijhoort.

  • JJ

   Had er zeker bij gekund. Maar op een gegeven moment wordt het teveel. En Dragon B krijgt zijn liefde wel van David en andere fans.

   • MasterWhoosaa

    Het word misschien op een gegeven moment teveel maar een game die misschien wel game of the show had kunnen zijn moet er sowieso bij.

    Er was vast wel een minder populaire game die plaats had kunnen maken voor dragonball.

 • TjaTjo123

  Er missen echt teveel games, en niet alleen DragonBall waar iedereen om loopt te zeiken. Kan zo een lijst droppen met titels die er niet bij staan.

 • Ranesh Vai

  Atari komt met een nieuwe console: https://venturebeat.com/2017/06/16/atari-ceo-confirms-the-company-is-working-on-a-new-game-console/

  Geen idee wat het is. Maar het is duidelijk dat het géén classic console is, en het moderne hardware betreft, en het een project is waar ze al een paar jaar mee bezig zijn. Wel weer een misserje voor de nieuws-sectie alhier…

 • Michael Vos

  Skate of the gay ??

 • Steven
  • roeland

   Bruuuuut, de memories.

   Dragonball super intro van nu is ook vet trouwens 🙂

   https://youtu.be/0Z7sv4g4hmM

   • Steven

    Mee eens man. Elke zondag weer genieten. Minder tof dan Z maar nog steeds vet.

 • Minecraft staat hier wel bij en Peach Beach Splash niet? Schande 🙁

 • Hayogan

  Sea of thieves zou echt bij heel fijn moeten staan. Gasten van de PU hebben het gespeeld en vonden het een heel tof spel en konden niet wachten om het weer te spelen. Shadow of war moet ook bij heel fijn vind ik. Wat ik al heb gezien bij IGN vond ik toch echt heel bruut. 😉

 • Ranesh Vai

  Ik zit wel te wachten op Sonic Forces. Generations was een game die gewoon goed in elkaar zat, en een grote herspeelwaarde heeft.

  • roeland

   Jaman. Generations was serieus een tof spel 🙂 heb van forces niks meegekregen: *gaat nu trailertje checken!

  • Ricolav

   Ik speel Sonic Generations ook nog altijd op mijn HTPC. Leuk effe door die werelden heen knallen. Ben benieuwd wat Forces precies gaat doen. Sowieso interessant dat ze voor een verhaallijn gaan waarin je in Generations feitelijk verloren hebt of alsnog verloren hebt….

   Wat ik overigens wel minder vind is dat ze in de 2D-levels niet het oude momentum hebben teruggebracht. Het idee daar was om je een deel van de oude gameplay te brengen, nou, geef me dan ook precies wat Sonic zo goed maakte vroeger ipv het opnieuw uit te vinden en er gewoon een 2D-platform levels van te maken waar Sonic toevallig in figureert.

 • Andre Vd Werf

  Skate en JJ ik moet hier toch echt even flink tegenin gaan hoor! 😛 Vooral jullie mening m.b.t. Shadow of War is echt absurd. Daags voor de E3 is er een story trailer uitgekomen waar iedereen crazy op gaat. Oh en het is geen argument om te zeggend dat het niet zelf op de E3 was want EA’s pers conferentie was dat ook niet en hun titels worden ook gerate o.b.v. die content https://www.youtube.com/watch?v=pcUF-Ms3oos

  Het is uiteraard jullie mening maar wat viel er precies tegen dan? Oké tijdens de show bij microsoft was er niet echt veel tijd om uitgebreid gameplay te laten zien omdat er 42 titels te tonen waren (ook genoeg kleine games i know)

  Hoe dan ook ik geloof dat het een geweldig vervolg wordt op de zeer solide game shadow of mordor. Het is enorm zonde dat andere partijen de potentie van de nemesis system niet inzien en hier zelf iets mee doen. Bedankt voor alle content heren. Ook de premium content is top notch!

  • JJ

   Ging gewoon af op de beelden en die vond ik erg matig. Maar er komt een preview van de game zondag en dan zet Daan het een en ander recht

   • Andre Vd Werf

    Top JJ! bedankt voor je antwoord!

  • Michael3002

   ik koop deze wel in de sale budget bak

  • Schobbejak 86

   inderdaad vette shit, er is veel verbeterd groter en ruiger dan deel 1..word game van het jaar aangezien de rest pas in 2018 komt haha

 • michael94

  Ik mis Mount and Blade Bannerlord en Dragonball FighterZ op het lijstje.
  Zelfs voor de niet Dragon Ball fans onder ons steekt deze game alsnog met kop en schouders boven de andere fighter games uit. De mechanics zijn ontzettend sterk, de animaties vloeiend en het is de eerste dragon ball fighting game die we op de markt zien. Het is gemaakt door dezelfde developers van guilty gear en wellicht een juweeltje dat zeker niet ondergesneeuwd moet worden door de rest van de games, een uniek in z’n mechanics door de 3vs3 elementen. Niet alleen dat, het gaat bovendien een tournament based game worden.
  Mount and Blade is een game met een grote fan base waar velen al 7 jaar op zitten te wachten. Tijdens deze E3 werden er tijdens de PC conferentie nieuwe beelden getoond al nog geen release date gegeven. Ik verwacht dat de game eind dit jaar uit gaat komen doordat de developers zeiden bezig te zijn met de finishing touches, er een speelbare demo was tijdens de E3 als ik me niet vergis en denk dat er tijdens de Gamescom een officiële datum komt. Opnieuw een game uniek in zijn soort met gameplay die niet geëvenaard wordt in zijn genre door de uitgebreide combat mechanics, de uniek spelervaring en uitgebreide mogelijkheden tot het modden van de game en finishing touches. Dit is een developer die niet zomaar een titel op de markt gooit en als ze het wel doen is deze tot in de puntjes afgewerkt.
  Ik vind het jammer dat de Gamekings juist aan deze developers geen aandacht besteed hebben, al begrijp ik, dat de massa’s misschien liever voor iets anders kiezen.

  • roeland

   Je legt het geval DBZ erg goed uit. Ik vind de serie tof, maar ben bovenal een liefhebber van fighting games. Ik speel Guilty Gear Xrd al sinds release (en daarvoor de xx delen en blazblue games)en ben zo hyped over het feit dat deze briljante ontwikkelaar nu met Bandai Namco samenwerkt om eindelijk eens een goed gebalanceerde, competitieve Dragonball game te maken. Deze game zal als alles goed gaat mee gaan draaien in het FGC/esports wereldje. Bovendien is de grafische pracht van Xrd en deze Dragonball FighterZ ongeevenaard.

   • michael94

    Om niet te vergeten, de game is volgens de developers pas voor 20% af en bevindt zich nog in de pre-alpha fase. Zelfs de marvel vs Capcom fans geven aan dat deze game is wat Marvel vs Capcom had moeten zijn en dat voor de release om slechts een hint aan te geven over hoe enthousiast de gamers zijn.

    @GKJJ:disqus Ik snap dat je misschien geen fan bent van de Dragonball franchise of fighter games, misschien omdat je er gewoon niks van bakt door de learning curve (shots fired, niet te serieus opvatten :p). Al zijn ik en vele anderen van mening dat het een onmisbare titel is voor de wall, die op zijn minst bij heel fijn zal komen te staan. Misschien is niet iedereen een fan van de grafische stijl of 2.5D, dat neemt niet weg dat de gameplay gewoon ijzersterk is afgaande op wat we tot nu toe gezien hebben.

    Je kan het nog herstellen door misschien de optie toe te voegen of een extra poll te houden.

    • Dayshiro Eustatius

     ik ben geen marvel vs capcom fan maar de gameplay van mvci vind ik toch wel nicer dan dbfz het ziet er alleen wel garbage uit tho

 • Mabelisu

  Hahaha ik ben het tegenovergesteld van een emo of gothic, maar reken maar dat mijn brandende ogen in de nek van Skate aanwezig waren toen hij Shadow of War even wegmuffelde bij het afvoerputje.

  Inderdaad prachtig normaal verdeeld JJ, die wall.

  • roeland

   Het tegenovergestelde van emo en gothic?

   Een emotieloze regenboog?

   • michael94

    Rapper Sjors?

 • allert bakker

  Gaat weer los haters gonne hate. Maar als het niet te veel gevraagd Is. Komt er misschien nog een review van de wall 2016? Wat er van die games is geworden lijkt me wel een leuk idee.

  • GekkeAr

   https://uploads.disquscdn.com/images/fac2dac79ff4ff158635cce0124d0fa7020ab901d18ffa8058c25613fd14dccb.jpg

   1. God of War : nog niet gereleased
   2. Mafia III : tegengevallen/geflopt
   3. South Park The Fractured But Whole: nog niet gereleased
   4. Battlefield 1 : solide game
   5. Horizon Zero Dawn: Nederlandse trots
   6. Mass Effect Andromeda: tegengevallen/geflopt
   7. Zelda: degelijke game
   8. Ghost Recon: tegengevallen/geflopt
   9. Days Gone: nog niet gereleased
   10. Dishonored 2: degelijke game

   • Joran van der Linden

    WHAT?!

    Zelda degelijke game ?

    (kijkt even of het alweer 1 april is)

    • GekkeAr

     Haha, ik als “gamer” heb geen van de bovenstaande titels gespeeld. Dus geen van de bovenstaande waardeoordelen zijn persoonlijk. Ik zal het aanpassen, speciaal voor jullie.

     (Btw, nog 287 dagen)

   • Ik ben mede schuldig aan deze top 10. Days gone blijft toch nog een top 3 voor mij, God of war ook,. Horizon had ik samen met south park en ghost recon ver boven in m’n lijst.

    • GekkeAr

     Tja, zo blijkt maar weer dat je als gamebedrijf niet eens elk jaar nieuwe titels hoef te hebben. Twee jaar achter elkaar dezelfde titel kan ook. Als je vervolgens de presentatie aanvult met andere/mindere games komt er toch een redelijk resultaat uit.

  • Puk Plet

   Inderdaad. veel games zoals bijvoorbeeld for honor en the division vallen vaak erg tegen maar worden op de show als top titels gezien.

 • Redouan

  Skate dat je nog even moest twijfelen bij Mario oddysey. Dat is juist de enige echte 100% gruwelijk. Enige game waar al uren aan gameplay te zien van is in tegenstelling tot al die andere games die er op staan.

  • Ik vind het ook gruwelijk maar ik kan me voorstellen dat toch ook veel mensen zoiets hebben van… Wtf Mario… Die kiddy shit ben ik wel klaar mee.
   Ik denk niet dat gamekings voor 100% uit volwassen Kids bestaat.

 • Wilco Verwiel

  Star Wars Battlefront 2 in goed?!!
  Die hoord of zijn minst bij heel goed tot gruwelijk, helemaal met alle uitgebrachte info die we tot nu toe hebben wat slechts een topje van de ijsberg is.

  Man, man, man…. 😡
  *Force chokes Skate & JJ* xD

  En dit komt van iemand die de zelfde mening heeft als die van Boris, dat Star Wars Battlefront (2015) een totale verkrachting was van de serie van wat het ooit was.

  https://uploads.disquscdn.com/images/6a4adc4cc711e9eb2833b16a29149f019bfa111a9b558de38453d707f89d6ede.gif

  • michael94

   Oneens, de eerste game was een teleurstelling met niks dan valse beloftes. De tweede game moet het voor mij nog waar maken. Ik vind eveneens dat hij bij goed hoort. De jedi gameplay komt erg houterig over en dat is juist waar de battlefront fans het voor doen denk ik. Als jedi kun je niet afweren en de diepgang in het combat systeem mis ik. Op een mooi grafisch design na ben ik niet onder de indruk van de game en dat is jammer. Het blijft EA en bij EA weet je dat het beide kanten op kan gaan.

 • Spud82

  He gadver gaat die Ori game nou weer niet op PS4 (of van mijn part Switch, die heb ik ook) verschijnen?! Is werkelijk de enige game waarvoor ik echt een Xbox zou willen hebben. Lijkt me zo gruwelijk…

  • Mitch

   Reken er maar niet op want de IP is van Microsoft. Xbox One (en Xbox One X) en Windows 10 zal het worden.

   • Spud82

    Nee inderdaad. Ik moet er maar mee leren leven dat ik deze nooit zal spelen helaas.

  • Sylmaron

   Kan ook op pc, dat is een voordeel.

 • Aldish#1

  Op wat persoonlijke preferenties na, kan ik mij in al jullie keuzes vinden. Enige wat ik niet echt begrijp is waarom jullie teleurgesteld zijn in Shadow of War? Heb ik iets gemist?

 • MM

  vet item, over lord of the rings game J.J zit er niet zoveel naast eigenlijk, over zijn uitspraak, het kan best voortkomen in die wereld dat een manelijke personage zo thraumatche ervaring kan hebben beleeft vanwege allerij politieke redenen.

  • Puk Plet

   De vorige was toch echt een hele vette hack en slash game. Als de lort franchise er niet boven hangt was er toch anders naar de game gekeken.

 • Mitch

  Zetten jullie Minecraft is héél snel bij gruwelijk! 4K is toch echt de shit hoor! (Nu maar hopen dat het plaatje werkt anders slaat deze reactie nergens op) https://uploads.disquscdn.com/images/fe6fdb5b7c8cfd3ed7ece0ffdcc80319fa0bb0b2d1ca51fff531c6ac3a26c2e6.jpg

  • Laidjon

   Maar dit is gewoon een texture pack op de PC. En is=eens GVD, dank.

 • Turfschipper

  Waar is die hele fijne Kirby game?

 • Bledderblabla-

  JJ en Skate denken vast dat het zo’n standaard button mash Dragon Ball game wordt.

  Alles wat ik ervan heb gezien lijkt het een competitieve AAA fighter te gaan worden. (Eindelijk!!!)

  Net als die koele houding tegenover die nieuwe Spidey game waar Sony de big bucks naar toe gooit en Insomniac als dev heeft.

  Kan niet wachten op de nieuwe Spidey die geweldig lijkt te worden en de nieuwe DB game.

  • Plakbaard

   Ze zijn niet compleet ongefundeerd, daarentegen zelfs. Een spiderman- of DB-game zijn immers nooit op the last of us niveau geweest. Om maar een titel te noemen. Maarja zelfs dat is smaak natuurlijk.

  • Spidey I love u…. Ik wacht al m’n hele game leven op 1 fatsoenlijke spidey game…. Please let this be good

 • Remco

  Minecraft hebt ik echt, ECHT niks mee. Dat was dus voor mij de slechtste game van de E3.

  Mijn top 3:
  1- The evil Within 2.
  2- Call of duty WW2.
  3- Days gone

 • LA

  Guys, de stempagina voor de The Wall werkt niet goed meer. Check a look.

 • PrivatePyle

  monsterhunter world komt ook op de xbox

 • Heerlijk altijd “the wall”. Zo lekker om de wanhoop in JJs ogen te zien als ie weer zo’n kut spel in z’n handen heeft.

  Is het geen tof idee of een soort van The wall 2017 recap te doen over een paar maanden. Kijken wat er terecht is gekomen van de games die zijn uitgekomen. Als je naar oudere wall items kijkt zie je toch dat sommige games helemaal niet op z’n plek stonden.

  Ik ben benieuwd naar de uitslag van de stemmen. Ik gok,

  1, anthem
  2, God of war
  3, Mario odyssee.

  Slechtste game
  Minecraft.

 • Marlon Frijters

  Waar is Metroid Prime 4?

  • Hugo van Zundert

   Die deden ze er niet bij omdat er alleen maar een logo werd getoond

   • Marlon Frijters

    Aha, wel vreemd dat Beyond Good and Evil 2 met alleen CGI dan wel op de lijst mag..

    • Hugo van Zundert

     Ja vond ik zelf ook een beetje raar, maar CGI is in ieder geval wel meer dan een logo

     • Marlon Frijters

      Ik snap de argumentatie wel idd.. Alleen in het item hebben ze het over impact van een aankondiging, zoals bij Beyond GaE2 het geval was.. Als iets impact had dan was het wel de aankondiging van Metroid Prime 4 😛

     • Daantjuh

      Niet voor iedereen hoor, ken genoeg mensen (waaronder mijzelf) die niks om metroid geven en die kan me dus echt gestolen worden ook al houd ik wel van zelda, mario, kirby, etc.

 • Eurtie

  word beetje misselijk door die camera,s

 • Bjorn Heckers

  grappig he nu ze betalende users hebben, hebben ze een grote bek na haters in de comments, middelvingers opsteken enzo. hahahah xD

 • Bjorn Heckers

  Quake bij Goed, ouwkut jullie zijn echt gek.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord