Menu Premium
Loading...

The Stanley Parable Review

09/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het begon ooit als een mod gebouwd op de Source Engine. Deze mod bleek veel gespeeld te worden en dus besloten de ontwikkelaars er nu nog eens een stand-alone remake van te maken. We hebben het hier over The Stanley Parable. Het is een game die je met geen andere game kunt vergelijken. Misschien kun je het zelfs wel geen game noemen, maar gewoon één complete mindfuck. Boris en Jelle hebben zich net zoals vele anderen aan deze spacende game gewaagd. Zonder teveel te spoilen proberen ze jou in The Stanley Parable review uit te leggen wat de game nou precies is. Of dat lukt? Misschien is een kleine spoiler alert op zijn plaats!

In The Stanley Parable speel je vanuit een first-person perspectief, waarbij je alleen maar kunt rondlopen en bepaalde dingen in de omgeving kunt aansturen. Echter is de interactie met de omgeving wel beperkt, zo kun je bijvoorbeeld alleen maar knoppen indrukken, deuren openen en spulletjes oppakken. Als speler neem je de controle over Stanley, een kantoor medewerker, die altijd hetzelfde werk zit te doen achter zijn PC. Het vervelende van alles is dat het ook nog eens enorm saai werk is. Hij moet constant bepaalde toetsen indrukken zonder zichzelf ook maar af te vragen waarom hij dit in godsnaam moet doen. Na jaren hetzelfde te doen op het werk is er op een dag ineens niemand meer aanwezig. Je besluit daarom op onderzoek uit te gaan, waarbij je begeleid wordt door een stem met een Engels accent. De stem zal je in jouw zoektocht telkens verschillende keuzes laten maken. Wat er precies gebeurt moet jezelf maar spelenderwijs achterkomen, want de kleinste hoeveelheid informatie is al genoeg om als een dikke spoiler te zien.

Boris en Jelle zijn hier ook van op de hoogte. Ze letten daarom zeer nauwkeurig op wat ze allemaal in deze review vertellen over The Stanley Parable. Gelukkig vergeten ze niet hun mening over de game duidelijk te maken. Ben je benieuwd wat het zal zijn? Bekijk dan deze review.

Ontwikkelaar: Galactic Cafe
Uitgever: Galactic Cafe
Platform: PC en OS X
The Stanley Parable Review

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch