Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

The Outer Worlds Premium Review: “Een hele wrede old school RPG”

22/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Outer Worlds. Vanaf vrijdag kan iedere gamer aan de slag met de veelbesproken game. Maar, Jelle en Boris kunnen je voor de release al vertellen wat zij van de game vinden en of het inderdaad de Fallout in space is. Op basis van de beelden en de trailers lijkt dit in ieder geval wel het geval te zijn. Woensdag volgt de korte maar krachtige review, maar in dit item gaan Jelle en Boris bijna een uur discussiëren over deze game.

Is het inderdaad Fallout in space?

Het is natuurlijk niet helemaal eerlijk om The Outer Worlds nu al te vergelijken met een Fallout franchise die zoveel succes heeft gekend (over de laatste game zullen we het maar niet hebben). Toch komt de vergelijking niet uit het niets. Obsidian Entertainment, de developer van deze game, heeft natuurlijk meegewerkt aan Fallout: New Vegas.  Twee mensen die meewerken aan deze game hebben ook gewerkt aan de eerste twee Fallout-games. Daarnaast hebben ze ook gewerkt aan South Park: The Stick of Truth en Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. Dat er dan wat overlap zit in The Outer Worlds is natuurlijk niet zo’n heel gek gevolg. De vergelijking komt vooral door het uiterlijk en het idee van de game.

Baan jezelf een weg door The Outer Worlds

Je begint op een colonist ship waarmee je naar het uiterste einde van het heelal wil reizen. The Outer Worlds dus. Dit gaat echter niet volgens plan. Het zou eens wel zo zijn. Er gaat iets fout met de transit en enkele decennia later ontwaak je en ben je ineens onderdeel van een penibele situatie. Een situatie die dreigt de Halcyon kolonie te verwoesten. En natuurlijk ben jij degene die de oplossing moet zijn terwijl je door de wereld reist. De vraag is hoe je dit gaat doen en op welke manier je te werk gaat. Dit is allemaal aan jou.

Deze video is mede mogelijk gemaakt door gcorelabs.com

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch