Menu Premium
Loading...

The Medium Review – Een ideale game voor Game Pass

02/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Al jarenlang staat de Xbox niet meer bekend om zijn sterke exclusives. Sterker nog, de Xbox Series X kwam zelfs uit zonder een first party exclusive. Na een paar maanden wachten is deze droogte dan eindelijk voorbij. The Medium is uit. Voor de PC en de Xbox Series X & S. Dus hoewel de game ook op de PC uitkomt, voelt deze toch een beetje aan als een Xbox exclusive. Is de game een goeie start war exclusives betreft? Je komt erachter in de The Medium Premium Review.

The Medium: Een mix van old school Resident Evil en Silent Hill?

Als je de oude Resident Evil games en Silent Hill heb gespeeld zullen de game mechanics van The Medium jou bekend voorkomen. Van het wisselen van camera hoek wanneer je een nieuwe ruimte inloopt tot het puzzel aspect, het werd daar al eerder gebruikt. Alhoewel The Medium heel veel mechanics aanbied die al bekend zijn, brengt de game ook iets unieks naar de speler. Je scherm wordt op sommige momenten in tweeën gesplit. Je speelt vervolgens in twee dimensies tegelijkertijd. Deze unieke gameplay gimmick staat bekend als ‘Dual Reality’. Waarbij er op de ene helft van je scherm niet veel te zien is tijdens je gameplay, gebeurt er op de andere helft van het scherm precies hetzelfde met iets interessants eraan toegevoegd. Maar wat precies?

Dual Reality: een gimmick of vette innovatie?

In The Medium volg je het verhaal van Marianne. Zoals de naam van de game al een beetje verklapt, is Marianne een medium. Iemand die in contact kan komen het hiernamaals. Marianne verkent in deze spookachtige game het Niwa Hotel, een verlaten gebouw waar ze opzoek is naar een mysterieuze man genaamd Thomas. Als helderziende begeeft ze zich tussen de echte en een spirituele wereld. Inderdaad, de Dual Reality. Wat vinden Daan, JJ en Koos van deze game? Is het gezegend met een ijzersterk verhaal? Weet de gameplay te overtuigen? Is het Triple A of Double A? Ze gaan het je in deze review van The Medium allemaal vertellen.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch