Menu Premium
Loading...

The Mandalorian Review: Maakt het de verwachtingen waar?

14/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We hebben er met z’n allen hier op de redactie lang op moeten wachten: The Mandalorian. Een spaghetti western set in space. Althans, als we de eerdere berichtgeving mogen geloven.

Disney+ is keihard van start gegaan

The Mandalorian is een van de high-profile series waarmee het nieuwe streaming platform Disney+ van start gaat in o.a. Nederland en andere delen van de wereld. Spanjaarden, Engelsen, Duitsers en Italianen moeten bijvoorbeeld nog even geduld hebben en kunnen pas vanaf 31 maart van start gaan.

The Mandalorian mag niet verward worden met Boba Fett

Deze eerste Star Wars live action series speelt zich af na Episode VI Return of the Jedi. The Empire is net gevallen en er is vooral verdeeldheid en chaos in het universum. In The Mandalorian volg je het verhaal van een eenzame bounty hunter genaamd… uhhh hij heeft nog geen naam zover wij weten. Wat we wel weten is dat hij een Mandalorian is en mocht zijn uiterlijk bekend voorkomen, dat kan wel kloppen want hij is van hetzelfde ras als Jango en Boba Fett. Beide kwamen voor in zowel de prequels als de original trilogy. Stiekem maakte Boba Fett eigenlijk zijn debuut in de Star Wars Holiday Special, maar dat wordt vooralsnog doodgezwegen.

Episode I geregisseerd en geschreven door Dave Feloni

In deze review bespreken we niet de hele serie, maar slechts aflevering 1. Dat is omdat Disney ervoor heeft gekozen niet alles ineen keer online te zetten maar op wekelijkse basis te released. Iets waar Jelle van walgt maar Koos wel down mee is. De eerste aflevering is geschreven en geregisseerd door Dave Feloni in samenwerking met Jon Favreau. Feloni is onder andere bekend van het geroemde Star Wars Rebels en The Clone Wars, de animatieseries waar hij aan het roer stond. Daarnaast had Feloni ook een cameo in Star Wars Rogue One als de droid Chopper uit Rebels.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch