Menu Premium
Loading...

‘The making of’ de Doomusic competitie track van Helle, aka Jelle

14/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een maand geleden kondigde Bethesda aan dat ze ter ere van de release van Doom Eternal (we zijn al lekker aan het spelen…) een competitie hielden. Ze vroegen mensen om een track te maken die geïnspireerd was op de Doom franchise. En iedereen die wel eens een Doom-game heeft gespeeld die weet dat de game een hele eigen en intense sfeer kent. Daar kun je als muzikant wel wat mee.

Hoe werd ‘Herrezen’ van de artiest ‘Helle’ gemaakt?

Jelle is muzikant in hart en nieren en had hetzelfde gevoel. Hij kon hier wel wat mee. En al snel viel het besluit om mee te doen aan de competitie. Met een game-track (wat wat anders is dan een liedje). Inmiddels heeft de track van Jelle zijn première beleeft tijdens Einde van de Week Live en staat het nummer te shinen op YouTube. Wat je echter nog niet hebt gezien,  is hoe dit nummer tot stand is gekomen. Waar kwam het idee en de inspiratie vandaan? Waar en hoe heeft Jelle het opgenomen en welke instrumenten heeft hij daarbij gebruikt. En hoe zetten ze de uiteindelijke mix in elkaar?

Check vooral de oerschreeuw van Jelle

Samen met zijn band-maat Sven Post componeerde, speelde en produceerde Jelle het nummer. Hij deed dat onder het alias ‘Helle’. De track heet ‘Herrezen’. Beide namen zijn tot stand gekomen met inspiratie vanuit de community. In deze ‘Making Of’ vertellen Jelle en Sven aan JJ hoe het nummer tot stand is gekomen en hoe het is opgenomen. Met fraai beeld vanuit de auto, de woonkamer van Sven en de opnamestudio. We kennen Jelle allemaal als presentator met een duidelijke mening en een vormgever met een fijne touch. Maar nu zie je Jelle ook eens in zijn andere habitat, de muziekstudio. Inclusief de oer-schreeuw waar hij bekend om staat.

Bekendmaking winnaar aanstaande donderdag

Bethesda maakt de winnaar van de DOOMUSIC competitie aanstaande donderdag om 18:00 bekend op de social media van Bethesda.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch