Menu Premium
Loading...

The Last of Us Part I Review: Kopen, budgetbak of slopen?

05/09/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2013 werd de PlayStation 3 uitgezwaaid met misschien wel Naughty Dog’s magnum opus: The Last of Us. Ongeveer een jaar later kregen we een opgepoetste versie in de vorm van The Last of Us Remastered. Nu weer zeven jaar later krijgen we wederom een opgepoetste versie met The Last of Us Part I. Is het €80 waard? Je hoort het in de review met Skate en Koos.

De remake komt met vernieuwde graphics

De grafische engine van de game heeft een flinke oppoetsbeurt gekregen. Hierdoor is de game véél meer richting The Last of Us Part II getrokken die er natuurlijk prachtig uit zag op de PS5. De omgevingen, characters en ook animaties hebben allemaal een vers likje verf gekregen. Voor een cinematische game als deze maakt het de game ook echt beter doordat de storytelling zoveel beter uit komt met deze nieuwe facial animaties en models. Het zal dan ook vaak voorkomen in de game dat je even stopt om wat mooie plaatjes te schieten in de photo mode.

Andere verbeteringen in TLOU Part I

Echter hebben we niet alleen te maken met vernieuwde graphics. Zo zijn er minder laadtijden, zijn alle cutscenes nu volledig real-time rendered in plaats van prerendered, kleinere quality of life verbeteringen en enemy AI die nu meer lijkt op wat we hebben kunnen zien in deel twee. Al met al voelen al deze verbeteringen als minimaal, zeker wanneer je het vergelijkt met de grafische upgrade. Ook zaken als level design voelen anno 2022 inmiddels een beetje gedateerd. Zonde, want de game verdient meer.

The Last of Us Part I is verkrijgbaar vanaf 2 september exclusief op PlayStation 5. Echter, zullen PC liefhebbers niet al te lang hoeven te wachten op een release. Als we de geruchten mogen geloven dan moet de PC versie al snel na de PS5 release moeten komen. Fingers crossed dus!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch