Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

The Day Before: Een magistrale verrassing of scam in optima forma?

15/02/2023 0 Tweet Het Like/Deel Het

We gaan het in deze video hebben over een van de grootste mysteries van het moment in videogames land. En dat is niet of de verkoop van Activision/Blizzard doorgaat of niet. We hebben het hier over de game ‘The Day Before’ van de Russische developer Fntastic. Toen deze MMO in 2021 vanuit het diepe niets werd aangekondigd, ontpopte het zich al snel tot de meeste ‘gewishliste’ game van Steam na Hogwarts Legacy. Het spel bleef games als Spider-Man Miles Morales en Starfield ruim voor. ‘Hoe dan?’ vroegen velen zich af. En dat vage voorgevoel werd er niet beter op toen de game opeens om sketchy redenen werd uitgesteld naar november 2023. Ook bleek de nieuwe, tien minuten durende gameplay trailer voor een deel rechtstreeks gejat van anderen. Wat is hier aan de hand? JJ dook in de materie en kwam met het volgende verhaal.

De eerste trailer van The Day Before sloeg in als een bom

The Day Before is een grafische bijzonder fraai ogende MMO die zich afspeelt in het post-pandemische Amerika. Gemaakt met behulp van de Unreal Engine 5. Klinkt al meteen helemaal goed als je het ons vraagt. De open wereld wordt overspoeld door zombies en andersoortige geïnfecteerde types en dat betekent knallen en scavengen om te overleven. Na de eerste aankondiging in 2021 werd het spel een van de meest gewilde games voor 2023. En we zijn eerlijk, ook wij werden best happy van de eerste beelden. Maar ja, die onbekende developer zonder enige noemenswaardige games op hun palmares. Uit Yarkutsk. Hoe dan?

Kan een developer zonder ervaring zo maar zo’n sprong vooruit maken?

Hoe denken wij over dit spel? Is het een scam of is het veel te voorbarig om dat in dit stadium al te roepen? Bij een scam moet er bijvoorbeeld ook een crimineel aspect aan het geheel zitten. Dat ze geld verdienen met hun gebakken lucht bijvoorbeeld. Is dat in dit geval zo? En wat zijn de argumenten om het spraakmakende spel aan te duiden als pure oplichterij? De antwoorden krijg je in deze video.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch