Menu Premium
Loading...

The Callisto Protocol Preview: Kiezelharde survival horror

28/10/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het Callisto Protocol is een aankomend survival-horror game die gemaakt wordt door ‘nieuwkomer’ Striking Distance Studios. Nieuwkomer staat hier bewust tussen aanhalingstekens omdat de oprichter van de studio een ware veteraan is. Glen Schofield bedacht en maakte bijvoorbeeld eerder de Dead Space-serie en is ook oprichter van Sledge hammer Studio’s waarmee hij meerdere Call of Duty’s maakte. Niet de beste, maar dat vergeten we dan voor deze keer maar even. Scofield komt nu dus met The Callisto Protocol en JJ mocht vanuit zijn eigen comfortabele stoel naar ruim 20 minuten gameplay kijken. War viel hem allemaal op? In positieve en negatieve zin. Je ziet en hoort het allemaal in The Callisto Protocol preview.

The Callisto Protocol preview: Beklemmend en goor

De oorsprong van The Callisto Protocol ligt bij de oprichting van Striking Distance als studio binnen PUBG Corporation in juni 2019. De nieuwe studio werd opgericht om het PUBG: Battlegrounds-universum uit te breiden met een singleplayer avontuur. Na een poos ontwikkelen bleek echter dat het idee van Schofield te ver van wat PUBG was, afstond. En dus maakte hij er een losse game van. En die game, die kreeg JJ dus deze week te zien.

Hoeveel van Dead Space zien we terug in dit spel?

Het Callisto Protocol speelt zich af in 2320 in een gevangeniskolonie genaamd Black Iron. Deze gevangenis¬† wordt ge√ęxploiteerd door de United Jupiter Company. Als speler ben je gevangene Jacob Lee die geconfronteerd wordt met een buitenaardse invasie die lijkt te zijn ontworpen door de directeur van de gevangenis. Niet echt relaxed dus. Aan jou om je er uit te vechten en er voor zorgen dan het recht zegeviert. Hoeveel lijkt de game op Dead Space? Is het verhaal en de setting donker en griezelig? Zit er afwisseling en uitdaging in de shooter actie? Op al deze vragen krijg je een antwoord in de preview van The Callisto Protocol.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch