Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

The Callisto Protocol Premium Review: Late kandidaat voor GOTY 2022?

02/12/2022 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Callisto Protocol is een game waar we op de redactie reikhalzend naar uitgekeken hebben. Het betreft een survival horror game ontwikkeld door Striking Distance Studios en geregisseerd door Glen Schofield. En deze man was verantwoordelijk voor een franchise die wij hoog hebben zitten: Dead Space. Toen wij vernamen en aan de eerste trailer afzagen dat Schofield opnieuw de duistere Dead Space hoek wilde verkennen, waren we unaniem enthousiast. Laat maar komen die game. En nu is hij er. Beschikbaar voor de PC, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X/S. Jasper en Koos namen het spel onder handen. Konden zij na afloop nog slapen of was het allemaal een beetje slappe hap? Is dit een kanshebber voor de top 10 GOTY 2022? Het antwoord ga je zien en horen in de The Callisto Protocol review.

The Callisto Protocol review: Hoe Dead Space is dit?

In The Callisto Protocol kruip je in de huid van Jacob Lee. Hij is een gevangene van Black Iron Prison op de maan Callisto. De gevangenis wordt opeens aangevallen door een morbide buitenaards ras. Je raadt het al, je moet je eigen ass uit deze ellende zien te redden. Je bestuurt Jacob, net als bij Dead Space, vanuit het third person perspectief en de belangrijkste informatie wordt weergegeven via een holografische HUD achter of zijn hoofd. Iets wat je al kent als je Dead Space hebt gespeeld. En dat is dan ook meteen een belangrijke vraag bij deze review. Zitten we hier niet gewoon Dead Space 4 te spelen? Of heeft deze game wel degelijk een geheel eigen smoel?   

Kan deze game bij de GOTY’s 2022 terechtkomen?

The Callisto Protocol is een van de laatste grote games van 2022. Gaat deze survival horror game nog iets veranderen aan de Eindejaarslijstjes die we in ons hoofd hebben? Is dit een kraker die het ietwat bleke 2022 op het eind toch nog wat kleur op het gezicht geeft? Jasper en Koos gaan jullie het antwoord geven.  

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch