Menu Premium
Loading...

The Ascent Review: Kopen, budgetbak of slopen?

04/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als er iets is waar ban we houden, afgezien van koud bier, vrije dagen en zon, dan is het wel een kleine game ontdekken die een ware parel blijkt te zijn. The Ascent had die potentie. Een game, gemaakt door 11 mensen, met dank aan een beurs van Epic en steun van Microsoft, kwam de afgelopen week uit op de Xbox en PC. Boris en JJ gingen onmiddellijk met het spel aan de slag. Getriggerd door het feit dat het een twinstick shooter was, die zich bovendien in een Cyberpunk setting afspeelde. Hoe beviel de heren dit kleinood? Je ziet en hoort het in de review van The Ascent.

The Ascent Review: Is klein ook fijn?

The Ascent is een top-down twinstick -shooter met fikse RPG-elementen. Er zijn games die het met minder doen. Het spel speelt zich af in een vol vette Cyberpunk-wereld die Veles heet. Jij bent een loonslaaf van The Ascent Group die probeert zijn geld te verdienen door vieze klusjes op te knappen voor jouw bazen. Op een dag kom je er echter achter dat deze Ascent Group uit elkaar is gevallen. Dat zorgt uiteraard voor de nodige chaos. Om te overleven, moet jij het recht in eigen handen te nemen en de wereld weer in balans brengen. En dat gaat gepaard met het nodige geweld.

Vol vette Cyberpunk stijl

Het verhaal achter The Ascent kent echt een RPG style. Je hebt een main quest en een fikse hoeveelheid sidequests die je meer leren over het achterliggende verhaal en er voor zorgen dat je sterker wordt. En die power ga je nodig hebben want de game is pittig en zonder de juiste upgrades heb je al snel een probleem. De vraag is nu of dit echt een probleem is of juist een uitdaging. Want dat is een wereld van verschil. Boris en JJ vertellen het in de review van The Ascent.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch