Menu Premium
Loading...

TGS 2018 Item 5 – Een bezoek aan het indie-evenement Bit Summit

20/09/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Daar zijn ze weer! Vanuit Tokyo doen Boris en Steven verslag van Bit Summit. Nee, het is niet het zoveelste crypto-item, maar een uitstapje naar het indie game-evenement dat naar Tokyo is overgewaaid. Wat zich daar heeft afgespeeld, zie je in TGS 2018 Item 5 – Een bezoek aan het indie-evenement Bit Summit!

Vette titels in het vooruitzicht

Het evenement werd afgetrapt met een heuse keynote. Daarin werden enkele games getoond die op het evenement speelbaar waren. En wat voor titels! Van een game die het Cyberpunk genre volledig heeft omarmd, tot de meer kunstzinnige titels die je wellicht vaker ziet in de indie game scene; de mannen keken hun ogen uit. Boris z’n aandacht werd al snel getrokken door Minoria. Het was niet eens zijn eigen keuze, maar de ziel van Emiel die hem daarheen wist te leiden. Wat de game inhoudt en wat hij ervan vond, zie je uiteraard in dit item.

De indie-cultuur in Japan

Naast het checken van games gingen Boris en Steven op onderzoek uit. Zij wilden namelijk precies weten hoe de Japanse indie game-industrie in elkaar steekt. Daarom spraken ze iedereen aan die bereid was hun vragenvuur te ondergaan. Niet elke ontwikkelaar ging hier hetzelfde mee om, maar toch kwamen er verrassende antwoorden voorbij. Het werd echter wel snel duidelijk dat er een flinke kloof bestaat tussen Japanners en buitenlandse medewerkers binnen de indie teams die Boris en Steven hadden gesproken.

Als klap op de vuurpijl wist Steven een game developer te strikken die onderdeel is van Motion Twin, het team achter Dead Cells. Natuurlijk is Dead Cells ter sprake gekomen, maar ook wist de game designer veel te vertellen over de Westerse versus de Oosterse (indie) game-industrie.

Ben je benieuwd welke indie games er allemaal te zien zijn, of wil je weten wat de mannen leren over de indie gamecultuur in Japan? Check dan snel TGS 2018 Item 5 – Een bezoek aan het indie-evenement Bit Summit en drop jouw mening in de comments!

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch