Menu Premium
Loading...

Terugkijken op de gloriedagen van SEGA met Emiel, Koos en Boris

29/04/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

SEGA heeft volgens Emiel een hele kleine zwarte aankondiging gedaan op hun FES event op 13 april. Ze hebben namelijk de Megadrive Mini aangekondigd. Er staan drie ‘ouwe lullen’ voor je klaar om even met jullie terug in de tijd te gaan naar het gloriedagen van SEGA. Want wat een vette tijd voor videogames was dat zeg! 13 april bestond de SEGA Mega drive 30 jaar! en daar waren me toch een paar ziek vette games op te spelen! We lopen er een paar langs in dit item, maar vooral hebben we het over de geschiedenis. Sega heeft nogal wat ups en downs gekend. Emiel, Boris en Koos nemen jullie mee in een trip down memory lane! Kijk nu naar: Terugkijken op de gloriedagen van SEGA met Emiel, Koos en Boris!

“Mario is super vet, maar SEGA was cool”

De Megadrive was toch wel een van de vetste consoles ooit. Als je die thuis had staan was je echt de baas van het schoolplein! Wat een moddervette games ook! Ik noem een Sonic The Hedgehog 3 & Knuckles. Wie kent deze klassieke razendsnelle 2D platformer niet? Volgens vele is dit de beste 2D platformer op de Megadrive. Streets of Rage 2! Wat is er met het beat ‘m up genre gebeurd? Volgens vele fans is Streets of Rage 2 de meest succesvolle en beste beat ‘m up ooit. Shining Force 2! Misschien wel de beste strategische RPG die op de Megadrive is verschenen. Vooral de toegankelijkheid van deze games binnen dit genre maakte het ook in Europa een groot succes. De speler kon uiteindelijk een heel leger met unieke karakters met unieke classes besturen.

Je zou kunnen zeggen dat de 16-bit oorlog in Europa en Groot Brittannië door Sega met de Megadrive gewonnen was. Aangezien de Megadrive hier meer verkocht is en er dus meer gamers zullen zijn die verlangen naar SEGA’s 16 bit mini console maar Nintendo heeft inmiddels zonder twijfel een grotere naam opgebouwd. Hebben jullie ook zo een zin in de SEGA Mini? Laat het weten in de comments!

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch