Menu Premium
Loading...

!@#$% terugblik op het decennium: streaming, Xbox One en Fortnite

19/12/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het einde van het decennium is in zicht en er is behoorlijk veel gebeurt. Reden genoeg voor JJ en Boris om eens flink te gaan filosoferen over de ontwikkeling tussen 2010 en 2019. Het gaat onder meer over de gokwetgeving, de Xbox One, game streaming en Fortnite.

Streaming

Dat het nog niet vlekkeloos loopt en het nog niet optimaal is, is duidelijk. Dit bewijst de launch van Google Stadia wel. Er zijn zat bedrijven die interesse hebben om in de markt te duiken, omdat er mogelijkheden liggen. Hetzelfde geldt voor VR en in mindere mate voor het streamen van series en films. Netflitx, HBO, Amazon en noem maar op zijn al behoorlijk succesvol en hebben hun plekje in de markt inmiddels wel verdient. Met nieuwe services als Disney+ lijkt de concurrentiestrijd wat dat betreft alleen maar groter te worden.

Xbox One en de console war

De Xbox One, de PlayStation 4 en de Nintendo Switch. Die waren de grote consoles van dit decennium. Natuurlijk is er ook gespeeld op PlayStation 3, Xbox 360 en de Wii(U). Het is duidelijk dat van al deze consoles de PlayStation 4 met afstand de meeste succesvolle console van deze generatie is. Zowel qua content als qua verkoopcijfers. Over de Xbox One kan dit echter niet gezegd worden. Vooral dankzij de content, waar het een achterstand heeft vergeleken met de Nintendo Switch en PlayStation 4.

Fortnite, Apex Legends en free-to-play games

Vooral Fortnite heeft natuurlijk de markt overgenomen en verandert. Op eigenlijk elk denkbaar vlak. Games als Apex Legends en noem ze allemaal maar op, volgden. En het lijkt voorlopig ook niet zo maar te gaan stoppen. Overwatch 2, Fortnite 2 en ga zo maar verder. Allemaal krijgen ze een vervolg en allemaal zullen ze ook in het volgende decennium een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van gamen.

Wat was volgens jouw het moment van dit decennium? Welke ontwikkeling mis jij? Laat het weten in de comments hieronder!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch