Menu Premium
Loading...

Tell Me Why Review – Kopen, budgetbak of slopen?

19/09/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2015 kwam Dontnod Entertainment uit met Life is Strange, een episodische action adventure game a la Telltale’s The Walking Dead. Life Is Strange wist het goed te doen bij de critics en de fans. Zo goed dat de game in 2018 een nieuw seizoen/vervolg kreeg: Life Is Strange 2. En nu is Dontnod Entertainment terug! Niet met een nieuw seizoen van Life Is Strange, maar met Tell Me Why! Een driedelige episodische action adventure game. En Skate, toch wel een liefhebber van de Dontnod games, heeft hem gespeeld. Weet Tell Me Why voor dezelfde impact te zorgen als dat Life Is Strange deed? Je ziet en hoort het in de Tell Me Why Review!

Doorgaan met wat werkt

Buiten Life Is Strange om heeft Dontnod niet echt een hele grote titel gemaakt. In 2013 kwam hun eerste game ‘Remember Me‘ uit en in 2019 de game ‘Vampyr’. Twee totaal verschillende games vergeleken met Dontnods bekendste titel. Deze twee games waren zeker niet slecht, maar ook weer niet heel speciaal. Best logisch dus dat Dontnod met deze titel verder gaat met hun meest succesvolle formule. In het verleden bleek het dat Dontnod beter is in het vertellen van verhalen, over meerdere afleveringen heen, in tegenstelling tot een verhaal in 1 keer te vertellen. En daar proberen ze nu verder mee te gaan met Tell Me Why.

Is episodisch de juiste manier?

Een paar jaar geleden was Telltale Games de studio die constant episodische games uitbracht. Met bekende namen zoals The Walking Dead, Borderlands, Batman en Game of Thrones leek het wel alsof zij iedere licentie op de wereld tot hun beschikking hadden. Maar we weten allemaal wel wat er gebeurd is met Telltale. Dan kan je jezelf de vraag stellen, is het uitbrengen van je game in verschillende stukken en op verschillende momenten wel een goed idee? Of het heeft gewerkt voor Tell Me Why hoor je van Skate en JJ. Het is de Tell Me Why Review!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch