Menu Premium
Loading...

Mini docu: Inside the fighting scene: honderden euro’s betalen voor een ass whooping

16/12/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

De hoogste tijd voor de tweede mini-docu die we jullie beloofd hebben tijdens de Warme December Maand. Dit keer is JJ het IJ in Amsterdam overgestoken om zich tijdens het WK Tekken onder te dompelen in de fighting scene. De 19 beste spelers ter wereld zijn daar neergestreken om in twee dagen uit te maken wie de beste Tekken-speler op deze aardbol is.

Niks verdienen, een hoop stress en weinig verdiensten. A match made in heaven

Het is niet zozeer het toernooi als wel de scene die achter Tekken zit, die JJ tot het maken van deze mini-docu heeft aangezet. De Tekken-, en de Fighting scene in het algemeen, is naar verluidt totaal anders als de traditionele esports-scene. Allereerst betreft het hier de snelste tak van esports. Binnen een paar minuten kan een match klaar zijn. Tientallen combo’s moeten uit het hoofd worden geleerd en het reactievermogen ligt bij de beste spelers extreem hoog. Hierdoor is de top van de fighting scene smal. Maar weinigen kunnen deze prestatiedruk aan. Ten tweede is het geld wat de deelnemers op een WK verdienen een absoluut schijntje in vergelijking met de bom duiten die bijvoorbeeld de beste CS:GO- of LoL-teams mee naar huis mogen nemen. Dus bakken stress maar weinig inkomsten… A match made in heaven.

En het wordt nog gekker. Meer dan driekwart van de deelnemers betaalt reis en overnachting uit eigen zak, voor misschien maar een klein half uurtje spelen. Iets wat je bij de grote esports nauwelijks ziet. Daar wordt alles voor de deelnemers betaald. Hetzij door het toernooi zelf, hetzij door het management. Als je dat allemaal op een rijtje zet, wat bezielt de fighting fans dan om zich helemaal op deze sport te richten? En wat is er waar van de mythe dat deze fascinerende scene zo fanatiek en dedicated is dat ze elkaar na afloop van een toernooi opzoeken in hotels om daar verder te spelen? Klinkt bijna sektarisch. JJ ging op zoek naar het antwoord.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch