Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Techkings over Gaming op de CES 2018

Koos Mooten
Google Plus Koos Mooten
Google Plus Steven Saunders
10/01/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

De CES 2018 is in volle gang! Las Vegas is meermaals toneel van enkele dagen futuristisch spektakel. De CES is immers meer een ware showcase, waar grote bedrijven uit de tech-industrie hun spierballen laten zien, dan een consumentenbeurs á la Firstlook Festival. Bij Gamekings.tv hebben we enkele tech-nerds op de redactie zitten. Twee leden van dit selecte gezelschap zijn de studio ingedoken om in te zoomen op de CES 2018. In dit eerste deel van het tweeluik gaan Koos en Steven in op de gaming-gerelateerde tech op de CES 2018. De heren hebben likkebaardend lekkere hardware gezien, welke in deze Techkings besproken gaat worden. Benieuwd naar dit alles? Check nu deze Techkings over de Gaming op de CES 2018!

Volop Gaming op de CES 2018

Een van de meest interessante aankondigingen op de CES 2018 is misschien wel die van de HTC Vive Pro. De naam doet het misschien al vermoeden. De Vive Pro is een verbeterde versie van de bestaande HTC Vive Vr-bril. Het nieuwste pareltje van HTC is uitgerust met twee OLED-schermpjes, die beiden goed zijn voor een resolutie van 2880×1600. Ook biedt de Vive Pro een geïntegreerde koptelefoon, terwijl tegelijkertijd het gewicht van de VR-headset aanzienlijk geslonken is. Ook buigen de heren zich over de nieuwe 65 inch gaming monitor van Nvidia.

De likkebaardend lekkere Gaming Monitor wordt door het bedrijf in samenwerking met respectievelijk Acer, ASUS en HP gemaakt. De gigantische monitors verschijnen in de al dan niet digitale winkelschappen onder de naam Big Format Displays (BFGD). Met hun 65 inch doen de schermen qua grootte niet onder voor menig 4K televisie, en ook wat specificaties betreft gooit het nieuwe pareltje van Nvidia hoge ogen.

Hiernaast gaan de heren in op de nieuwe Bezel-Free Kit van Asus, alsmede andere sappige, peperdure nieuwe hardware en software. Benieuwd naar dit alles? Check nu deze Techkings over Gaming op de CES 2018 en laat je horen in de comments!

Loading...
 • Ranesh Vai

  Je hoeft een monitor niet op een bureau te zetten, of aan het einde van een bureau aan de muur hangen.

  Steven zegt wel dat de Shield overkill is en dus wel even mee gaat, maar dat is natuurlijk niet gericht op media-weergave. Zaken als 8K (hoewel het maar de vraag is of dat mainstream is over 10 jaar aangezien HD nog niet eens overal doorgevoerd is) is het ding niet geschikt voor en ik kan me voorstellen dat met DRM er ook wat beperkingen zullen zijn als het gaat om streamingcontent. Persoonlijk zou ik het liefst een zuinige doch krachtige CPU hebben die alle media op basis van CPU-vermogen kan decoderen en dat heeft de Shield niet.

  Overigens moet ik nog zien of monitoren die geschikt zijn zullen komen. Je wil immers wel zaken als een beeldmotor en HDR. Het enige dat nog overblijft is een tuner waarvan de meerprijs dan zo klein is, dat er maar een kleine groep over blijft die echt alleen een soort monitor wil, maakt dat het niet interessant genoeg maakt.

  Maar is een projector niet sowieso interessanter? Dat is wat mijn volgende stap gewoon wordt. Een grotere televisies dan ik nu heb staan (55″) neemt toch wel een èrg prominente plek in. Een projectie-scherm dat uit het plafond komt en weer weg gaat ziet er dan toch een stuk beter uit. Versterker en consoles in een dressoir, en klaar ben je.

  Vraag aan Steven (en anderen met een Shield TV): Gebruik jij Nvidia Gamestream op je Shield (dus de functionaliteit waarbij een game die je op je PC geïnstalleerd hebt weergeeft op je TV via je SHield waarbij je PC het grafische werk voor zijn rekening neemt), en werkt dat goed? Ik heb hier een Shield TV, maar heb toch zo’n halve seconde latency wat het spelen van games toch lastig maakt. Moet ik naar mijn config kijken, of is Gamestream gewoon niet beter dan dit?

 • sa_nl

  Ja Tech, mooi, die nvidia shield klinkt wel steeds beter om als media apparaat te gaan dienen, zeker als ze hem ook nog eens gaan updaten naar android 8.

  Wat VR betreft, zit ik nog steeds te wachten op iets met meer pixels in beeld, en de Vive lijkt me ontzettend onhandig wat betreft die dingen die je aan het plavond moet hangen, ik wacht nog ff totdat de kinderziektes er uit zijn, en de brillen ook meer naar elkaar toe groeien, zodat er meer een standaard uit komt.

 • Kane888

  65 inch met 120hertz 4K en gsync. Als je nog geen killer PC hebt zou ik daar ook qua prijs maar twee top end GPU’s bij tellen, want anders ga je daar helemaal NIETS aan hebben..

  Hele dure grap gaat dat worden. Laat staan als je dat ook nog aan een muur moet gaan mounten.

 • Portalhopper

  Ik loop ws achter, maar kunnen jullie iets uitleggen over shield tv?

 • uit welke tijd komen jullie? Oled of Qled €1300 55 inch

  • Harry

   Okay, kan iemand dit even vertalen?

   • Vraag maar raak, in welke taal wil je dit verhaal hebben :)/ Of???? wil je iets meer duidelijkheid over wat er verteld word :’)

    • Harry

     Misschien kun je per super duper hardware die je noemt een linkje toevoegen zodat ik als leek een beeld kan krijgen van de ongetwijfeld super toffe spullen en techniek die je daar opsomt 😉

     • Ik denk dat dit niet echt hoeft, als je raser kent en phillips hue, Raser is een muizen en keyboard maker en tegenwoordig smartphone en fhablet maker, nu met phillips Nederland een deal heeft gesloten, ik heb Phillips hue lampen, maar geen raser hardware, maar wel een corcair straff RGB keyboard en is beter dan Raser BTW, mijn lampen kan ik smart aansturen en ook op gaming ;)) razer doet niet meer, ik hoop dat Phillips mijn profiel kan zien van mijn Corsair RGB clubje, dus ik vind deze CES deal waardeloos en het kost in nl 150 banen 😉 <<<<WTF

     • Jassefras

      Maar je woont wel nog bij je moeder of niet?

  • Ranesh Vai

   Ik snap totaal niet wat je precies wil zeggen met deze post. En ik ben wel degelijk bekend met de producten die je noemt.

 • cartman

  Zeer leuk item! kijk al uit naar deel 2!
  Wordt misschien te weinig gezegd maar jullie maken het premium membership echt wel de moeite waard, bedankt voor de vele goede items en ga zo door! 😀

 • Dr. Shitcakes

  Ik gebruik heel het Smart TV gebeuren alleen maar voor Netflix. Maar als ik dan zie hoe langzaam de interface soms is, en dat ik letterlijk moet wachten totdat hij is opgestart voordat ik iets kan doen… fuck Smart TV. Doe dan inderdaad maar een goede display device, regel ik de computerkracht erachter wel.

  • Smart-tv is ook device afhankelijk, LG en Sony hebben daar hun eigen trucjes voor en je hebt android (redelijk en kodi werkt), firefox (erg snel)) LG traag maar true, dus smart is fabrikant bepaald, de meeste hebben een 4 core processor en zijn even snel als jouw phhone

 • Ranesh Vai

  Nu trouwens een flinke stroom uitval in de grootste hallen van CES….

  • nope, de ces is maar tot 18:00 (vakbeurs) 😉

   • Ranesh Vai

    En het is daar 9 uur vroeger…

    • Klopt, (promo)) Nevada – amsterdam ;)) maar de CES was geen power-failure

     • Ranesh Vai

      Regen liet ik me vertellen, wat wel binnen een paar minuten opgelost was, maar de twee grootste hallen hebben uren zonder stroom gezeten.

  • JJ

   Morgen deel 2

 • Jord-O

  65 inch en dan 1 meter er vanaf zitten. Hoe dan Steven? Niet te doen man

 • Hetwordtweerzomer

  Koos ik zou asap er een monitor bij halen. Ik game al sinds eind 2011 op 3 monitoren en het blijft erg vet. Gamen op 1 monitor is echt lang zo leuk niet! Voldoende gpu power is wel aan te raden!

 • Puk Plet

  Steven, Samsung heeft met de 2018 Qled ook VRR (variable refresh rate) aangekondigd. Zoals bij freesync en G-sync. Dan heb je veel betere beeldkwaliteit dan bij een Nvidia monitor.

 • ViesVuilEnVet

  Ik heb totaal geen verstand van techniek, maar is het niet mogelijk om het ‘geraamte’ van een game op je device te installeren (pc dan wel console) om de rest te streamen? Dus dat je de helft van de textures en de physics van de game streamt en de de rest al hebt geïnstalleerd op je pc of console. Of praat ik poep, en kan dit helemaal niet?

  • Jasper Gilissen

   het laatste 😉

 • Jeroen Soeters

  Ik kan me niet voorstellen dat GeForce Now niet ook met een pay-per-use model komt. Ik gebruik nu Parsec i.c.m. Paperspace voor PC games te streamen naar mijn macbook gezien ik geen behoefte heb een Windows game pc in bezit te hebben voor die paar uur dat ik game. Ik betaal USD 0.40 per uur plus een paar dollar per maand voor storage.

 • koekjew

  Neem aan dat je de playstation er ook op aan kan sluiten?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord