Menu Premium
Loading...

Techkings over Emulatie

26/11/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Waarom kan een console niet gewoon alle games van voorgaande console-delen afspelen? Het klinkt allemaal niet zo moeilijk en veel mensen zouden er ontzettend blij mee zijn. In deze Techkings zal Vasco, samen met Steven, proberen zo simpel mogelijk uit te leggen waarom dat best een lastige klus is.

Nadat de Xbox One backward compatible met de Xbox 360 is geworden, heeft ook Sony bekendgemaakt dat ze dezelfde feature gaan toepassen op de PlayStation 4, zodat je PlayStation 2-games nu ook op de nieuwste console van het Japanse bedrijf kunt spelen. Backward compatibility is in feite een emulator-functionaliteit, maar wat houdt dit precies in? En waarom is de Xbox One compatible met de Xbox 360 en de PlayStation 4 met een console van nog een generatie eerder, de PlayStation 2? Vasco zal in jip-en-janneketaal zo goed mogelijk proberen antwoord te geven op deze vragen.

Er komen ontzettend veel aspecten en moeilijkheden kijken bij emulatie en niet alles valt in een half uur even diep uit te leggen. Als je redelijk globaal wil weten hoe emulatie in z’n werk gaat, dan is deze Techkings zeker de moeite waard om te kijken!

Mochten er nog specifieke dingen zijn die je wil weten over Windows 10, voor in de Techkings van volgende week, laat het weten in de comments!

Techkings over Emulatie

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch