Menu Premium
Loading...

Techkings met Nest en Nvidia Tegra K1

15/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week was het heel druk met nieuwtjes over tech. De CES 2014 was in volle gang en Steven en Vasco zagen veel nieuwe apparaten voorbij komen die ze konden bespreken. Vandaag kijken we in Techkings nog een heel klein beetje terug op alle nieuwe dingen die we vorige week langs kwamen en waar we nu wat meer informatie over hebben. Zo hebben Steven en Vasco het onder andere over het bedrijf Nest, dat is overgenomen door Google, en de nieuwe Tegra K1 chip van Nvidia. Wat de twee mannen nog meer te vertellen hebben, zie je in Techkings met Nest en Nvidia Tegra K1.

Vorige week kon je in een CES-item zien hoe de apparaten van Nest al eens werden besproken. Het bedrijf richt zich op smarthome-apparaten met een goede vormgeving en gebruiksvriendelijkheid. Op dit moment hebben ze een thermostaat die leert wanneer de verwarming aan moet en zo zuinig mogelijk probeert te zijn, en een rookmelder die samenwerkt met je mobiel om precies aan te geven waar het gevaar voor vuur is. Google vond deze producten zeer interessant en heeft het bedrijf voor 3,2 miljard dollar overgenomen. Misschien gaan we in de toekomst wel meer van dit soort apparaten van Google zien.

Deze week zijn ook de eerste benchmarks voor de nieuwe Nvidia Tegra K1 mobiele chip bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat de chip een betere CPU en GPU-performance heeft dan de Snapdragon 800- en A7-chip van Apple. Mobiele chips worden natuurlijk elk jaar steeds sneller, maar wanneer worden mobiele chips veel zuiniger zodat je langer met je mobiel kan doen? Of is dit niet nodig nu mensen eraan zijn gewend om hun mobiel dagelijks op te laden?

Uiteraard zijn de meningen verdeeld en ook onze eigen Steven en Vasco gaan de discussie niet uit de weg. Als je de mening van Steven en Vasco wilt horen, kun je uiteraard het beste snel dit item kijken!

Techkings met Nest en Nvidia

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch